Portræt af DBU's formand: Flere skal spille fodbold

06:00

Jesper Møller er født og opvokset i Skørping, men i disse dage huserer han som formand i Dansk Boldspil-Union.

Det er på grønsværen, at han har det bedst. Jesper Møller, er formand for Dansk Boldspil-Union, og spillet har en helt særlig plads i hjertet. Lige fra da han som barn huserede på banerne i Skørping til nu, hvor det er som formand i DBU, han kæmper for sportsgrenen.

- Vi skal helt sikkert have nogle flere til at spille fodbold. Vi har en vision sammen med Danmarks Idrætsforbund og DGI om, at vi i 2025 skal være 450.000 danske fodboldspiller. Vi er 330.000 nu, og det er stagnerende, så det kræver en kæmpe indsats at få det til at vækste, siger Jesper Møller.

Jesper Møller blev formand for Dansk Boldspil-Union for tre år siden. Dengang besluttede han, at ville besøge alle fodboldklubber i hele landet. Der er 1600 fodboldklubber og han har nået at besøge knap 800 klubber i sin tid som formand. 

- Min opgave er jo kun at møde op, hvis der er møde eller problemer, og dem er der faktisk ikke så mange af, som man skulle tro. Så der er god mulighed for at komme rundt og se noget fodbold. Det er jeg glad for, siger Jesper Møller.

Du kan se hele portrættet af Jesper Møller øverst i artiklen

 

Flere nyheder fra TV2 Nord