Posttyveriet i Fjerritslev er det tredje på kort tid

02:27

Benny Kristensen Foto: Benny Kristensen

1 af 2

Gårsdagens posttyveri i Fjerritslev er det tredje af sin slags i Nordjylland på kun to en halv måned. Nu vil Post Danmark indskærpe overfor de ansatte, at sikkerhedsprocedurerne skal overholdes.

Mens chaufføren i post-lastbilen mandag aften er inde for at hente noget på postkontoret i Fjerritslev, springer ukendte tyve op på lastbilens åbne bagsmæk, hvorefter de fjerner pengekassetterne fra værdiboksene.

- Vi har den teori, at tyvene holder postbilerne under observation, og når så chaufførerne er uopmærksomme, så slår man til, siger Peter Skovbak, politikommissær hos Nordjyllands Politi, til TV2/Nord.

Præcis samme fremgangsmåde er nu brugt tre gange. Muligvis af de samme gerningsmænd. Først mandag den 16. juni i Brovst, så mandag den 11. august i Hjørring og altså senest mandag den 1. september i Fjerritslev. De tre posttyverier på kun to en halv måned ærgrer sikkerhedschefen i Post Danmark, der erkender, at nu skal der rettes op.

- Der er jo gået det galt, at sikkerhedsprocedurerne ikke er blevet overholdt. Nu må vi endnu en gang indskærpe overfor ansatte, at reglerne skal efterleves, siger Hans Erik Lindkvist, som er sikkerhedschef hos Post Danmark.

Post Danmark vil ikke oplyse hvor mange penge, der er stjålet ved de tre tyverier.

Politiet hører fortsat gerne nærmere, hvis nogen har oplysninger om den guldfarvede Subaru eller Nissan, som tyvene kørte væk i.

Flere nyheder fra TV2 Nord