Pot i majsen flere steder

I går blev der fundet flere hundrede hampplanter i en majsmark nær Sindal. Indenfor den seneste måneds tid har Nordjyllands Politi også været ude at høste ulovlige potplanter i to andre majsmarker i Vendsyssel.

Der står stadig enkelte små potplanter tilbage på landmand Henrik Dahls mark i Blæsbjerg ved Sindal. Da majsene skulle høstes lørdag dukkede der pludselig fire rækker op, hvor majsplanterne var væk, og i stedet havde ukendte gerningsmænd plantet omkring 400 meter med hamp.

- Det er virkeligt mærkeligt at det kan ske. At de har kunnet gøre det i al ubemærkethed. Det er nærmest uhyggeligt, siger Henrik Dahl til TV2/NORD.

Marken i Blæsbjerg er ikke den eneste, hvor politiet for nylig har været ude at høste ulovligt plantet hamp, der kan stå ret skjult i ly af de høje majs.

Alene indenfor den seneste måneds tid har, der i følge politikommissær Peter Skovbak fra Nordjyllands Politi, bare i Sindal-Hørmested-området været to andre majsmarker, hvor der er fundet hamp.

Hampplanterne er formentligt drevet frem inden døre, for de kan tidligst være plantet ud i marken efter den seneste radrensning i majsen i juni måned, og så har planen formentlig været at hampen skulle høstes om godt en måneds tid.

- Sidste år høstede vi sidst i oktober, så de er nok blevet snydt, griner Henrik Dahl.


Seneste nyt

fra Nordjylland