Poul Anker Bechs liv som teaterstykke

Jakob Højlev Jørgensen har rollen, som den kendte nordjyske maler Poul Anker Bech i "Det tabte land". Foto: Jesper Christiansen

Ina-Miriam Rosenbaum har instrueret "Det tabte land" om maleren Poul Anker Bech. Foto: Christian Henriksen

Tvivl, skabertrang og jagten på anerkendelse kæmper Jakob Højlev Jørgensens figur med i "Det tabte land". Foto: Jesper Christiansen

1 af 3

Det tabte land - et musikalsk drømmespil om Poul Anker Bech er titlen på Vendsyssels Teaters store opsætning om den nordjyske malers liv. Stykket har premiere om en uge.

Stykket er Vendsyssel Teaters største satsning til dato, og interessen for at se forestillingen er stor. Der er allerede solgte 80 procent af billetterne til stykket, som spiller fra d. 19. september til 20. oktober. 

Jakob Højlev Jørgersen har rollen, som maleren Poul Anker Bech.

- Jeg prøver ikke at lade som om, at jeg er ham eller lure ham af. Vi har noget hår og briller, som ligner. Vi prøver, at gå ind i, at det er almen menneskeligt, og at vi selv kender til sorg, tvivl og lune. Det arbejder jeg på i stedet for at lave en biografisk nøjagtighed, siger Jakob Højlev Jørgensen.

Jakob Højlev Jørgensen har rollen, som den kendte nordjyske maler Poul Anker Bech i Foto: Jesper Christiansen

Maleren Poul Anker Bech tvivlede hele sit liv på, om de billeder han skabte var gode nok. Tvivl, skabertrang og jagten på anerkendelsen er centrale elementer i det billede, som tegnes af maleren.

- Jeg vil gerne, at man tager en stor varm pulsfornemmelse med ud, som handler om, at vi er i live, og at livet er skrøbeligt, og at det tvilv, som vi alle føler er en god ting. Det handler om, at tvivlen er en god modstand, så vi kan skabe noget endnu mere fantastisk, siger instruktør Ina-Miriam Rosenbaum. 

Tvivl, skabertrang og jagten på anerkendelse kæmper Jakob Højlev Jørgensens figur med i Foto: Jesper Christiansen

”Det tabte land” er skrevet af dramatikeren Jesper Bræstrup Karlsen. 

Musikken er komponeret af Nicklas Schmidt og indspillet af Aalborg Symfoniorkester.

Flere nyheder fra TV2 Nord