Poul tabte på OW Bunker-konkurs: -Godt, nogen drages til ansvar

Sagen om mandatsvig i forbindelse med OW Bunkers konkurs er begyndt. Det var en sag, der endte med at koste aktionærer millioner af kroner.

Poul Østergaard Andersen fra Aalborg tjekker dagligt aktiemarkedet nøje. Han har handlet i mange år, og gjorde det således også i efteråret 2014, hvor han investerede i OW Bunker-aktier.

- Jeg har aktier i alle nordjyske virksomheder, og da OW BUnker kom på børsen, syntes jeg, at kursen var lidt høj. Men da de så faldt, købte jeg aktier, og det var så tre uger inden krakket, fortæller han.

OW Bunker gik konkurs i november 2017, bare syv måneder efter at Nørresundby-virksomheden var blevet børsnoteret. I den forbindelse tabte tusindvis af aktionærer penge. Poul Østergaard Andersen tabte selv 45.000 kroner.

"Det virkede som et fornuftigt selskab"

Efter konkursen er det blevet klart, at prospektet for børsnoteringen var mangelfuldt og misvisende, og da Poul Østergaard Andersen købte sine OW Bunker-aktier, fattede han da heller ingen mistanke til, at han var i gang med at investere i et selskab, der i vid udstrækning spekulerede i oliepriser.

- Jeg havde fulgt aktien, og jeg var også til informationsmøde i forbindelse med børsnoteringen. Jeg syntes, det virkede som et fornuftigt selskab og en fornuftig forretningsmodel, men det, der blev sagt ved børsnoteringen var ikke sandheden. Ledelsen talte jo simpelthen usandt, siger Poul Østergaard Andersen.

Erstatning til aktionærerne

Han er langt fra den eneste aktionær, der stod tilbage med et tab. En forening af 3400 OW Bunker-investorer, er i gang med at forberede et civilit søgsmål, hvor de vil kræve flere hundrede millioner kroner i erstatning fra OW Bunker, fordi de mener, at de har investeret på et forkert grundlag og et vildledende prospekt.

Samtidig med at den sag forberedes, er en straffesag i gang i Retten i Aalborg. Her sidder Lars Møller, som er tidligere direktør i OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading i Singapore, på anklagebænken, tiltalt for omfattende mandatsvig ved at have givet en samarbejdspartner enorme kreditter, som ikke blev tilbagebetalt. Det er en stor del af grunden til OW Bunkers konkurs.

Poul Østergaard Andersen har valgt, at han ikke vil være en del af det civile gruppesøgsmål mod OW Bunker. Han tager tabet som en del af det at handle med aktier, og henter hellere tabet hjem med nye investeringer.

Men han er dog godt tilfreds med, at der føres både straffesag og senere et civilit søgsmål med henblik på erstatninger til aktionærerne.

- Det er godt, at nogen drages til ansvar, også økonomisk. Hvis man ikke gør det, risikerer man bare, at der igen kommer nogen, der er for grådige og grove på børsen, så det er godt at statuere et eksempel, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland