Poulsen og Prehn glade for togaftale

Regeringen har tirsdag forhandlet Togfonden på plads med EL og DF.

Regeringspartiet SF's politiske ordfører, nordjyske Lisbeth Bech Poulsen, er på Nordjyllands vegne utrolig glad for at regeringen tirsdag eftermiddag fik lukket aftalen om den næsten 30 milliarder dyre Togfonden-aftale, der skal finansiere en elektrificering af jernbanenettet og skabe timedrift mellem de store byer på tværs af landet.

Aftalen betyder i Nordjylland, at banestrækningen fra Hobro til Frederikshavn elektrificeres, så nye, hurtige og miljøvenlige tog kan køre helt fra Frederikshavn til København. Samtidig hastighedsopgraderes sporene mellem Frederikshavn og Aarhus. Det betyder for eksempel, at en rejse mellem Frederikshavn og Aalborg forkortes med 16 minutter.

- Jeg tror det betyder rigtig meget for en pendler mellem Aalborg-Frederikshavn at få 2,5 time mere til sin familie hver uge" siger Lisbeth Bech Poulsen, politisk ordfører for SF. Hun har været med til at forhandle de mange milliarder hjem som skatteordfører og har i eftermiddag, som politisk ordfører, været med til at forhandle Togfonden på plads.

Også Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn er begejstret.

- Togfonden betyder et historisk løft af den danske jernbane, som kommer alle danskere til gode. Vi får både hurtigere og grønnere tog mellem de største byer, ligesom vi har besluttet at hastighedsopgradere regionalbaner i hele landet. Fremover bliver det altså langt mere attraktivt at hoppe på toget, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland