Præst beder for voldtægtsofre

Det er aldrig din skyld. Sådan lyder det i en kampagne til voldtægtsofre. Nu er en sognepræst fra Hals gået med i kampen mod voldtægt, og fra i dag er ofre for seksuelle overgreb en fast del af kirkebønnen.

Blandt salmer, trosbekendelse og velsignelse er der fra i dag et nyt, fast punkt i programmet i Hals Kirke. Voldtægtsofre indgår nu i bønnen. 4.200 kvinder bliver nemlig hvert år voldtaget. Det svarer cirka til indbyggertallet i Hals og Hou, hvor Christian Roar Pedersen er sognepræst.

- Det er gået op for mig, hvor stort et problem, det er i Danmark. Når man sætter sig ned og tænker over det, får man helt ondt i maven, siger Christian Roar Pedersen.

Han har både på Facebook og i programmet for dagens gudstjeneste delt et billede med teksten ”Aldrig din skyld”.

Christian Roar Pedersen håber på at være med til at vende statistikken ved at tale om især mænds seksuelle frustrationer.

- På sigt håber jeg, at vi kan ændre en mandekultur, så vi kan få tallet ned. Jeg siger ikke, at alle mænd voldtager, men jeg siger, at vi har et ansvar for den kultur, der er blandt os, siger han.

Selvom dagens kirkegængere gerne sender en tanke til voldtægtsofre i bønnen, er der alligevel delte meninger om, hvorvidt den debat hører hjemme i folkekirken.

- Det er udmærket, for det er et problem, der har bredt sig - selvom jeg ikke lige umiddelbart synes, det er et kirkeligt anliggende, siger Jørgen Andreas fra Dronninglund.

- Det er fint, at man tager dem med i bønnen, men vi kan jo ikke sætte os så meget ind i det. Vi kan føle med dem, siger Ruth Nilsson fra Hals.

Christian Roar Pedersen er ikke i tvivl. Han holder fast i det nye punkt i kirkebønnen.

- Jeg vil have ofrene for voldtægt med i kirkebønnen hver gang, ligesom jeg beder for de syge og dem, der snart skal dø, siger han.

Se hele interviewet med Christian Roar Pedersen her:

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland