Præster taler om skilsmisse på bryllupsmesse

På weekendens bryllupsmessen i Aalborg vil tre præster fra Aalborg Stift snakke om skilsmisser og argumentere for at kommende brudepar skal vies i kirken.

Tre præster fra Aalborg Stift, Ane Stoltze Katborg, Sussie Nygaard Foged og Henrik Bang Møller har arrangeret en stand og står klar på weekendens bryllupsmesse for at snakke om skilsmisser og argumentere for at kommende brudepar skal giftes i kirken.

Det er på søndag den 31. januar, at Aalborg Kongres- og Kultur center slår dørene op til Bryllupsmessen 2016.

- Vi er naturligvis med, fordi vi ønsker, at parrene skal vies i kirken, men vi håber også på at kunne få en dialog om, hvad det egentlig betyder at indgå ægteskab. Det er jo ikke en dans på roser hele tiden, siger sognepræst Ane Stoltze Katborg.

Ifølge de seneste tal fra Danmarks statistik, var 2014 året hvor der var flest skilsmisser. I 2014 blev 19.435 par skilt, og den samlede skilsmisseprocent lød på godt 54 procent. En udvikling som folkekirken gerne vil være med til at sætte en stopper for.

Et kirkebryllup er nemlig mere end bare festen.

- Kirken er med hele vejen, også når livet er svært. Hiv fat i din præst. Vi kan i mange tilfælde tilbyde samtaler og personlig vejledning, opfordrer Ane Stoltz Katborg.

Men der er også en anden agenda i forhold til at være med på Bryllupsmessen.

- Vi er også interesserede i at høre, hvad der egentlig betyder mest for parrene, når brylluppet skal stå. Er det kjolen, eller ringen eller er det rent faktisk dét at sige ja til hinanden og alt hvad ægteskabet indebærer. Bryllupsmessen er en god anledning til at få talt om de kristne værdier, siger Sussie Nygaard Foged. 


Seneste nyt

fra Nordjylland