Præster: Vi skal begrave homoseksuelle

Præsteforening fastslår, at præster begraver alle medlemmer af folkekirken uden at skele til seksuel observans.

Præsterne i den danske folkekirke skal begrave alle sine medlemmer uden at blande sig i seksuel observans.

Det fastslår Den Danske Præsteforening efter at en nordjysk sognepræst har afvist at begrave en homoseksuel kvinde.

- Principielt er det sådan, at vi som præster i folkekirken selvfølgelig begraver folk, der er medlemmer, når pårørende ønsker en kirkelig begravelse, siger formand Per Bucholdt Andreasen.

- Der skal man ikke tage hensyn til, hvordan folks liv har været, og hvilke holdninger de har haft i livet. Det skal præsten ikke gøre sig til dommer over. Det tror jeg heller ikke, der er tvivl om, fortsætter han.

- Selvfølgelig begraver folkekirkens præster også folk, der er homoseksuelle eller har anden seksuel observans, siger Per Bucholdt Andreasen.

Han hæfter sig ved, at den pågældende præst har undskyldt og forklaret, at han har blandet begravelsen af en homoseksuel sammen med undtagelsen for at vie homoseksuelle.

- Sådan som jeg har forstået sagen, har præsten selv erkendt, at det vist var en tanketorsk, hvor han kom til at blande nogle ting sammen, siger formanden.

Professor i kirkeret, Lisbet Christoffersen fra Roskilde Universitet, fastslår at præsten bør få en tjenstlig sag og mindst en påtale.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland