Preben Bang: Jeg forventer arbejdspladser til Nordjylland

Preben Bang Henriksen (V) forventer, at Nordjylland får en del af de i alt 4200 statslige arbejdspladser, der flyttes væk fra København.

Der er gode nyheder i vente, hvis man håber på statslige arbejdspladser til Nordjylland.

Torsdag middag præsenterer regeringen, en plan, hvori 4200 statslige arbejdspladser flyttes væk fra København og ud i landet. Hos Venstre jubler man. For nu gør man alvor af valgløftet om at flytte statslige arbejdspladser væk fra København. Og det nordjyske folketingsmedlem fra Venstre har allerede armene i vejret.

- Det skal ikke være en hemmelighed, at det har været en af kardinalpunkterne i Venstres valgkamp, siger Preben Bang Henriksen.

I alt får 38 statslige institutioner ny adresse. I alt 38 byer modtager flere statslige arbejdspladser. Og man kan ifølge Preben Bang Henriksen godt forvente at Nordjylland får en stor bid af de 4000 arbejdspladser.

- Helt personligt vil jeg sige, jeg har arbejdet på at få Geodatastyrelsen, i alt 400 arbejdspladser til Aalborg. Det håber jeg godt nok bliver tilfældet. Kunne vi få Søfartsstyrelsen med, vil det bestemt heller ikke være dårligt, siger Preben Bang Henriksen.

Preben Bang Henriksen fortæller, at udflytningen af arbejdspladser er et skridt i den rigtige retning i forhold til udkantsproblematikken.

- Vi skal være klar over, at det reder ikke hele udkantsdiskussionen, men det er et skub i den rigtige retning. Der kommer mange afledet effekter af det, i form af ejendomshandel og en masse aktivitet, der følger med.

Der arbejder i alt 320 personer i Geodatastyrelsen i dag. Regeringen præsenterer sin endelige plan for udflytning i dag.


Statslige arbejdspladser til Nordjylland

def_thumb,50_percent

play Analytiker: Forsvars-stillinger på vej til Frederikshavn

170118 mogens jespersen arne boelt

play Jubel i Hjørring - skuffelse i Mariagerfjord

def_thumb,50_percent

play Skuffet SF: Nordjylland får mindst ud af aftalen

def_thumb,50_percent

play Statsministeren: Nordjylland har fået en fair andel af arbejdspladser

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland