Prehn bakker Emilie op

Justitsministeren bliver nu inddraget i røverisagen fra Fakta i Frederikshavn, hvor en 40-årig røver er blevet løsladt af politiet. Til trods for at røveren har erkendt at have slået en 17-årig ekspedient ned, efter han stjal kassebeholdningen.

Den 17-årige servicemedarbejder Emilie Lassen sidder tilbage med en flækket læbe, hjernerystelse og ondt i hoften efter hun torsdag var udsat for et røverisk overfald i Fakta i Frederikshavn. Hun forstår ikke hvorfor gerningsmanden igen er på fri fod, og det forstår masser af seere på TV2/Nords facebookside heller ikke. Nu undrer også det nordjyske folketingsmedlem socialdemokraten Rasmus Prehn sig:

-   Umiddelbart virker dette kugleskørt, at der kan være forskel på, hvornår volden indtræffer. Altså om det er lige før eller lige efter røveriet. For mig at se, er der ingen forskel, og det burde straffes lige hårdt, siger Rasmus Prehn, der også er medlem af folketingets Retsudvalg.

 

Juristerne hos Nordjyllands Politi har vurderet at Fakta-røveren ikke skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, fordi der er en retspraksis på området. Den siger i straffeloven, at det "man bringer en stjålen ting i sikkerhed", bliver bedømt mildere end, hvis røveren anvender øjeblikkelig vold eller trusler for at skaffe sig kassebeholdningen.

 

Nu vil Rasmus Prehn bede justitsministeren om at se på røverisagen fra Frederikshavn.
-   Mit formål med henvendelsen er, at justitsministeren skal stramme op. Det virker som om lovgivningen slet ikke hænger sammen, siger Rasmus Prehn.  

 


Seneste nyt

fra Nordjylland