Prehn: Det er en skævvridning

Det nordjyske folketingsmedlem Rasmus Prehn mener, der sker en geografisk skævvridning og kræver, at politiets ressourcer fordeles fair. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

09:44

To borgmestre kræver mere politi i Nordjylland

1 af 2

Det nordjyske folketingsmedlem Rasmus Prehn mener, der sker en geografisk skævvridning og kræver, at politiets ressourcer fordeles fair.

Der er for mange nordjyske politifolk, der er sendt til den dansk-tyske grænse eller til bevogtning i København, i forhold til hvormange politifolke fra andre politikredse, der er sendt afsted til samme opgaver.

Det mener det nordjyske folketingsmedlem, Rasmus Prehn (Socialdemokraterne), som gentagne gange har forsøgt at få justitsminister Søren Pind (Venstre) til at forholde sig til, hvorfor der ifølge Prehn sker den skævvridning.

- Vi er nødt til at kigge på fordelingen af ressourcerne, for det er ikke acceptabelt det, der foregår i øjeblikket, siger Rasmus Prehn med henvisning til ikke mindst den kritik, som borgmestrene i Hjørring og Frederikshavn rejser, efter TV2 Nord har afsløret, at narkoen nærmest flyder i Frederikshavn uden politiet har ressourcer til at gøre meget ved det - samtidig er politistationen i Hirtshals netop i dag torsdag lukket på ubestemt tid.

Det skaber ifølge Hjørrings borgmester, Arne Boelt (Socialdemokraterne) og Frederikshavns borgmester Birgit Hansen (Socialdemokraterne) utryghed for borgerne.

- Vi kan ikke have, at folk sidder og ryster i bukserne og er bange for kriminalitet, siger Rasmus Prehn og understreger, at der ifølge ham skal ske en ændring, så fordelingen af hvormange politifolk, der sendes på fælles nationale opgaver, ændres, og Nordjylland måske således ikke fremover skal være så hårdt belastet med mangel på politi, som tilfældet er i øjeblikket.

- Det lyder urimeligt det, der sker i øjeblikket, politiet er hårdt presset, men ressourcerne skal fordeles fair og lige, og det vil jeg forholde ministeren, siger Rasmus Prehn. 

Flere nyheder fra TV2 Nord