Prehn kæmper mod efterlønsreform

Foto: TV2/Nord

Dagen efter at efterlønsreformen så dagens lys, gik Rasmus Prehn på gaden for at bekæmpe den. Han beskylder Dansk Folkeparti for at have svigtet.

Rasmus Prehn brugte lørdagen på at tyvstarte valgkampen ved at dele materiale ud i Svenstrup og tale dunder mod efterlønsreformen.

- Jeg synes den er skæv og ascoial, siger Rasmus Prehn, (Soc.dem.)Folketingsmedlem, Svenstrup

Reformen betyder ændringer i efterlønnen for de nordjyder, som bliver 57 år i år og dem der er yngre. Dem der bliver 60 år inden udgangen af 2013 mærker ikke noget til reformen.

Aftalen betyder at efterlønsalderen over de næste 10 år ændres fra 60 til 64 år. Samtidig stiger pensionsalderen fra 65 til 67 år og efterlønsperioden reduceres fra 5 til 3 år.

Fra 2023 vil både efterløns- og pensionsalder så stige i takt med den gennemsnitlige levealder.

- Det er en forringelse, men vi har sikret at efterlønnen består og de nedslidte sikre, siger Bent Bøgsted, (Da. Folkepa.), Arbejdsmarkedsordfører.

- Dansk Folkeparti har svigtet deres løfte om at fastholde efterlønnen. Jeg synes den her aftale er asocial, siger Rasmus Prehn (Soc.dem.)

I Dansk Folkeparti er man ikke stolte af forringelserne, men ser aftalen som et udtryk for en økonomisk nødvendighed.

- Vi er gået med for at sikre at statens økonomi kan hænge sammen og på den måde sikre velfærden, siger Bent Bøgsted (Da. Folkepa.) til TV2/NORD.

Flere nyheder fra TV2 Nord