Premiere: Ny TV2 Nord-serie tager pulsen på nordjysk gastronomi

Tirsdag aften har TV2 Nord premiere på en ny programserie. I "Appetit" tager vi med to amatør-anmeldere rundt til nogle af Nordjyllands bedste spisesteder for at blive klogere på historien og signaturretterne.

Aldrig før har nordjysk gastronomi stået så stærkt som nu - og aldrig før har så mange nordjyder bevæget sig ind hos spisestederne for at smage på herlighederne.

Den tendens følger TV2 Nord med vært Helene Gottschalk-Dahl nu i fodsporene på med en helt ny serie, "Appetit", der får premiere tirsdag klokken 19.50.

quote Det er meget spændende. Vi er begge to madnørder, så det at få lov til at komme ud og smage noget mad fra forskellige steder er helt fantastisk.

Lena Fejborg

Sammen med madanmelderduoen Lena Fejborg og Annemette Floor, som begge er madentusiaster, men aldrig har været madanmeldere før, tager Helene Gottschalk-Dahl rundt til nogle af de bedste restauranter i Nordjylland og ser nærmere på madkulturen og signaturretterne. 

- Det er meget spændende. Vi er begge to madnørder, så det at få lov til at komme ud og smage noget mad fra forskellige steder er helt fantastisk, siger Lena Fejborg mandag aften i Nordliv.

Shanghajede veninde

I løbet af "Appetit"s otte afsnit kommer de to kvinder omkring nogle af Nordjyllands mest kendte spisesteder - nogle af dem var endda steder, kvinderne måske aldrig selv ville have fundet hen, hvis de ikke havde meldt sig som anmeldere via et opslag på Facebook. 

- Jeg så opslaget, og så tænkte jeg, at det var lige mig. Jeg skrev, at jeg enten ville tage min kæreste med eller min veninde, som er lige så stor en madnørd som mig. Jeg fik så at vide, at det var helt op til mig, og da min kæreste helst ikke ville med på kamera, shanghajede jeg Annemette, og hun vidste ikke noget om, hvad vi skulle, før vi stod på restauranten og havde et kamera helt oppe i hovedet, fortæller Lena Fejborg.

Heldigvis fik det ikke Annemette Floor til at bakke ud. Tværtimod.

- Jeg ville gerne være med, og det var da sjovt, siger Annemette Floor om oplevelsen.

Finder indre kritikere frem

Serien begynder på Strandhotellet i Blokhus, hvor signaturretten er jomfruhummer med kartoffelpuré. Det skal vise sig at blive en af de oplevelser, kvinderne husker bagefter for deres begejstring for maden. Men undervejs finder de også deres kritiske blikke frem - det skal man jo som anmelder.

- Vi er folk med meget høje forventninger. Også når vi tager ud og spiser, så vi er nødt til at være kritiske. Og der har altså været nogle retter, som er gået direkte ud igen, siger Lena Fejborg om nogle af madoplevelserne. 

Til gengæld har ikke haft svært ved at skille god madlavning fra deres egen smag.

- Vi ved begge to, hvad vi hver især overhovedet ikke kan lide. Jeg er slet ikke til indmad, og Lena kan overhovedet ikke spise lakrids. Så vi snakker om, hvad det er, vi sidder med - om det er veludført, eller er det mine smagsløg, der overhovedet ikke kan lide det her, siger Annemette Floor.

Ikke færdige som anmeldere

Oplevelserne som madanmeldere for TV2 Nord i "Appetit" har ikke bare givet de to kvinder nogle unikke oplevelser. Det har også givet dem mod på at fortsætte anmelderiet. 

- Vi har besluttet os for at lave en blog og starte en Instagram-konto, hvor vi kan fortælle om vores madoplevelser. Først og fremmest håber vi jo at finde nogle gode steder at spise videre, og så har vi tænkt os at fortsætte som i programmet, hvor vi deler kokkehuer ud og giver nordjyderne nogle idéer til, hvor de skal tage hen og spise, siger Lena Fejborg. 

Du kan se, hvordan madanmeldernes første middag i "Appetit" spænder af tirsdag aften klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.


Seneste nyt

fra Nordjylland