Langt om længe: Forestilling finder sted i skjult have

Efter et års forsinkelse bliver teaterstykket Tobakken nu til virkelighed i Aalborg. Coronapandemien satte en stopper for den første premiere.

Det er måske de færreste, der ved, at Aalborg Kloster gemmer på en idyllisk have ved navn Munkenes Abildgaard. 

For første gang bliver den nu åbnet for publikum. Det sker på torsdag, hvor teaterstykket Tobakken har premiere, og den skal finde sted på en scene lige midt i haven. 

- Det er to familier, vi skal møde. Selvfølgelig C. W. Obel Familien og en arbejderfamilie, siger Martin Schwab, der er idémager og instruktør. 

quote Det har været en rutsjebanetur, der er endt godt.

Jonas Østergaard Pedersen, skuespiller

Corona stoppede forestillingen

Det er Aalborg Slotsteater, der opfører stykket. Det fortæller historien om C. W. Obels tobaksfabrikker, og det skulle have haft premiere i august sidste år. 

Men det satte coronarestriktionerne en stopper for. 

- Det var bare sådan, det var. Alle har haft forståelse for, at man måtte udskyde sådan nogle projekter, siger Martin Schwab. 

Ventetiden har dermed været lang. Både for flere af skuespillerne, der fik deres roller for snart halvandet år siden, og for forfatteren, der gik i gang med at skrive stykket for hele to år siden. 

- Det endelig lykkedes efter alle de udsættelser og forhindringer, der har været med den her virus. Det er rigtig dejligt at se, at det bliver til noget, siger Troels Laursen, der har skrevet Tobakken. 

Der blev danset igennem ved de sidste prøver til teaterstykket tirsdag.
Der blev danset igennem ved de sidste prøver til teaterstykket tirsdag.
Foto: Lars S. Christoffersen

Det endte godt

Også skuespillerne har ventet længe på at sidde i sminkestolen igen for at gøre klar til at formidle på scenen. 

- Det har været en rutsjebanetur, der er endt godt. Og hvor man først havde fundet ud af, hvad man havde, da man mistede det. Det lyder lidt dybt, men det er jo virkelig sådan, det er, siger Jonas Østergaard Pedersen. 

I dag øver skuespillerne en sidste gang, inden det i morgen går løs ved forpremieren, som bliver helt uden et krav om afstand. For det er fra i lørdags droppet i kulturlivet. 

- Vi har fået en sceneopsætning op at stå, og vi glæder os rigtig meget til at vise forestillingen, siger Martin Schwab. 

Forestillingen kan fra på torsdag opleves hver dag frem til d. 29. august.

Teaterstykket Tobakken er Martin Schwabs idé.
Teaterstykket Tobakken er Martin Schwabs idé.
Foto: Lars S. Christoffersen

Se historien fortalt som tv-indslag i toppen af denne artikel.


Seneste nyt

fra Nordjylland