Pressede landmænd får ekstra millioner

Nordjysk landbrug er i krise. Men det er lys i mørket, for nu får de pressede landmænd ekstra millioner til modernisering af deres stalde.

Tilbage i november sidste år fortalte TV2 Nord historien om noget så usædvanligt som en glad landmand. Poul Sørensen fra Fjerritslev, der trods krise blandt kollegaerne gik rundt med en stort landmandssmil. For han var nemlig blevet tildelt to millioner kroner i stats- og EU støtte til at udvide sin mælkeproduktion. 

Men nu er Poul Sørensen er ikke den eneste glade landmand i Nordjylland. Mange flere landmænd har også søgt om tilskud. Og nu kan miljøkonsulent Karoline Holst fra LandboNord fortælle, at rigtig mange nordjyske landmænd er blevet godkendt til støtte og stal udvidelse. 

- Jeg er glad, og det er landmændene også. Dem der har haft alle ting på plads er blevet godkendt, og det er et tiltrængt tilskud, siger miljøkonsulent Karoline Holst fra LandboNord. 

Tidligere har der ellers været en del uklarhed, om alle ansøgere kunne få tilskud.  Der var nemlig så mange ansøgninger, at puljen med de mange støtte penge løb tør. I 2015 var der sat 133 millioner kroner af til landmændnene. Men der har været så meget tryk på, at der blev ansøgt for i alt 347 millioner kroner. 

Men den nu tidligere miljøminister Eva Kjer-Hansen, fik sendt ekstra 110 millioner kroner oveni i puljen, så mange af landmændene, der har søgt om tilskud nu får tilskuddet.


Seneste nyt

fra Nordjylland