Pressede udenlandske chauffører er farlige

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

En rumænsk chauffør var så udmattet og træt, at hans slingrende kørsel skabte panik på den nordjyske motorvej fredag aften. Og det er bare et sprøgsmål om tid, før det går rigtig galt. Det mener de danske chaufførers organisation.

Skrækslagne bilister på motorvej E 45 ved Hjallerup Enge ringede til politiet, fordi de troede at lastbilchaufføren var fuld under kørslen. En lægeundersøgelse viste, at han ikke var fuld, men dødtræt. Køre-hviletidsbestemmelser var groft overtrådt.

Den rumænske chauffør blev anholdt og fik en bøde på 12.000 kroner. Hans danske vognmand nåede fem timer senere frem til politigården i Aalborg og betalte på stedet bøden for chaufføren og for sig selv - i alt 30.000 kroner.

Det er ikke første gang udenlandske chauffører skaber trafikkaos.

- Det ender med en alvorlig ulykke eller simpelthen en katastrofe, hvis den form for kørsel ikke snart stopper, siger Morten Dahlberg, formand for 3F i Frederikshavn.

Vognmanden er dansk, men selskabet er registreret i udlandet, og netop den konstruktion gør det svært at komme problemet til livs, lyder det fra 3F.

- Vi må have et lovindgreb, siger 3F-formanden.

Og Christian Jensen, formand for FDL, Frie Danske Lastbilvognmænd, er enig.

- Man har ikke en chance som dansk vognmand, hvis man kun vil køre med danske chauffører, siger Christian Jensen.

Netop i dag er der demonstration ved Christiansborg mod østeuropæernes arbejdsforhold på landevejene

Flere nyheder fra TV2 Nord