Prestigefyldt teaterhus til Hjørring

I 2015 kan Hjørring slå dørene op i et helt nyt teaterhus. Projektet har et budget på 173 millioner kroner.

Huset bliver på 4200 kvadratmeter og kommer til at rumme en teatersal med plads til 250 - 350 tilskuere. Ifølge Hjørring Kommune skal det nye teaterhus bidrage til sammenhængen i byen og placeres centralt i byen på rutebilsstationen, nær Amtmandsboligen, Hjørrings øvrige kulturinstitutioner og et nyetableret shoppingcenter.

- Nu får vi en ramme, der ophæver mange af de begrænsninger, der normalt er. Og gør nye kunstneriske oplevelser mulige, siger teaterleder Peter Schrøder.

Huset skal være med til at skabe liv i byen - også uden for teatertiden. Haven ved Amtmandsboligen gøres samtidig tilgængelig for offentligheden.

Realdania, Den Obelske Familiefond og Fonden ENV bidrager med i alt 100 millioner kroner, mens Kommunen bidrager med resten inklusiv grunden. I alt koster projektet 173 millioner kroner. Ifølge kommunen vil der snart blive udskrevet en arkitektkonkurrence.

- Vi håber, det vil styrke det stærke kulturliv i Vendsyssel og bygge videre på et oplagt potentiale. Samtidig håber vi, huset kan være med til at udvikle Hjørring by og bidrage til dynamik og liv, siger direktør for Realdania, Hans Peter Svendler.

Vendsyssel Teater flytter ind i de nye rammer, og det er da også direktør Peter Schrøder der har været en af drivkræfterne bag det nye teater.

Hjørring Kommune holder pressemøde klokken 14.30. Her vil borgmester Arne Boelt (Soc.dem) sammen med teaterdirektør på Vendsyssel Teater, Peter Schrøder, præsentere planerne om et helt nyt teater i Hjørring.

Der har i en årrække været arbejdet på at der skulle bygges et nyt teaterhus i Hjørring særligt på grund af den store publikumssucces Vendsyssel Teater har haft i de senere år.


Seneste nyt

fra Nordjylland