Primera-konkurs rammer passagerantallet hos Aalborg Lufthavn

Primera Airs pludselig konkurs i oktober kan mærkes på passagertallene hos Aalborg Lufthavn.

Oktober 2018 tog en uventet drejning i starten af måneden, da flyselskabet Primera Air gik konkurs.

Den konkurs satte sine spor i charter- og udenrigstrafikken, hvorfor Aalborg Lufthavn går ud af oktober 2018 med en mindre tilbagegang i passagerantallet på 0,6 procent i forhold til oktober 2017. 

Det oplyser Aalborg Lufthavn torsdag i en pressemeddelelse.

Vi ser en kun beskeden fremgang i udenrigstrafikken, som ikke lever op til forventningerne før månedens start. Primera Airs konkurs sætter sine spor i månedsresultatet, hvor også chartertrafikken er påvirket. Alt i alt har konkursen betydet et passagertab på knap 6.000 passagerer i oktober, siger Søren Svendsen, lufthavnsdirektør hos Aalborg Lufthavn.

Historisk set er oktober en af de største rejsemåneder på året, hvor efterårsferien markerer overlappet mellem sommer- og vinterprogrammet.

Oktober 2018 har dog ikke helt kunne leve op til de høje forventninger, der blev sat efter sidste års oktobermåned, hvilket skyldes, at flyselskabet Primera Air blev erklæret konkurs den første dag i måneden.

Alt i alt rejste 145.769 passagerer igennem Aalborg Lufthavn i oktober 2018 mod 146.624 passagerer i oktober 2017.

- At vi kommer ud af måneden med en beskeden tilbagegang på kun 0,6 procent – svarende til under 900 passagerer – er under omstændighederne tilfredsstillende. Charterarrangørerne har gjort og gør stadig en indsats for at finde nye fly til deres afgange, hvilket heldigvis er lykkedes i nogen grad, siger Søren Svendsen, der dog først forventer en normalisering af trafikken efter nytår.

Fremgang i udenrigstrafikken trods Primera Air exit

I oktober 2018 satte 47.034 rejsende kurs mod udlandet fra Aalborg Lufthavn. Det er en fremgang på 2,2 procent i forhold til oktober sidste år, hvor 46.008 rejste udenrigs til og fra Aalborg Lufthavn.

I chartertrafikken ses en tilbagegang på 6,5 procent – med 18.634 charterrejsende i oktober i år mod 19.936 rejsende i oktober 2017.


Seneste nyt

fra Nordjylland