Prins Henrik er død: Husker du, da han overraskede alle og dukkede op til sankthans-fest

Det var en overraskelse for næsten alle, da prins Henrik sammen med sine to sønner dukkede op til sankt hans-fest i Trend i 2015.

Prins Henrik er ikke blandt os mere. Han sov ind tirsdag aften klokken 23.18 på Fredensborg Slot - omgivet af sin familie.

Hans sidste tid på denne jord har været præget af hans skrantende helbred og flere indlæggelser, men i 2015 var helbredet stadig med den karismatiske prins.

Det oplevede man i Trend den 23. juni - sankthansaften - da prins Henrik sammen med kronprins Frederik og prins Joachim troppede op ved Sommerhusforeningen Trends sankthans-bål.

For næsten alle fremmødte var det en stor overraskelse, da de tre prinser i en grøn VW Caravelle trillede ind på stranden ved 21-tiden, men Sommerhusforeningen havde egentlig kendt til de kongelige planer i to uger. De havde bare holdt dem tophemmelige.

Kongefamilien har en jagthytte i Trend, der ligger ved Løgstør, og det var da også for at gå på bukkejagt, at de tre prinser var i nabolaget, så efter at have overværet bålet, daværende borgmester Knud Kristensens båltale og sunget med på Midsommervisen, tog de tre prinser på jagt.

Også derfor vil prinsen nu blive savnet i sommerhusområdet ved Limfjorden.

- Her er de ligesom alle os andre. Går rundt blandt os og gør deres indkøb, siger Bent Andersen, der er pensionist og bor i Trend.

For Vesthimmerlands Kommunes tidligere borgmester, Knud Kristensen (K), der holdt båltalen den sankthansaften i 2015 og også derudover har mødt prinsen ved flere lejligheder, var det en trist melding, at prins Henrik var sovet ind tirsdag aften.

- Det kan ikke undgås, at det mærkes - også på grund af de mange gode oplevelser, vi har haft, siger Knud Kristensen, der blandt andet har været på svampejagt med regentparret på Livø. 

Nordjyderne husker i sær prins Henriks gode humør og hans livsglæde.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland