Pris til venligboerne

Merete Bonde Pilgaard fra Hjørring har netop modtaget prisen som "Årets Fantastiske Frivillige", som Coop og Samvirke uddeler på årets folkemøde på Bornholm.

Hun modtager prisen på vegne af den frivillige bevægelse Venligboernes Flygtningehjælp, som hun er stifter af.

Venligboerne er på rekordtid blevet kendt i hele landet for sin indsats for at hjælpe og integrere flygtninge i lokalområderne. Og det hele begyndte i Hjørring, hvor bybilledet ifølge Merete Pilgaard ændrede sig fra september sidste år, da byen pludselig fik 500 asylansøgere - mange fra Syrien.

Merete Pilgaard ville, at byen og området skulle tage godt imod, hun fik samlet en flok på ti, der kaldte sig venligboerne, og da Facebook-gruppen Venligboerne - Flygtningehjælp blev oprettet gik det stærkt med tilslutningen til at ville være venligbo over for de nyankomne borgere i kommunen. Og snart spredte budskabet sig til andre dele af landet, hvor der også var venligboer til at tage godt imod - og i dag er der venligboer i store dele af verden.

Venligboerne er ikke en del af en professionel organisation, men som Venligboerne skriver om sig selv på Facebook, " en gruppe af frivillige, der betragter hver eneste flygtning som en kilde til inspiration og forbrødring. I Hjørring har vi netop nu 480 flygtninge fra 24 forskellige lande. Vi ønsker at bringe dem sammen med byen, og byen sammen med dem. Det sker gennem venlighed og en bred vifte af arrangementer som alle har det formål at bygge bro mellem mennesker. Vi er ikke politiske, vi er kun optaget af den ene, altoverskyggende ambition: Vi vil have det bedste frem i os alle sammen. I november 2014 var vi fjorten. Nu er vi tæt på 4000 medlemmer. Ikke bare mennesker fra Vendsyssel, men fra hele verden".

Der var 500 indstillede til prisen som "Årets Fantastiske Frivillige", og med prisen, som altså nu ryger til Hjørring, følger 25.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland