Nordjysk folketingskandidat melder ud: Prisen på cigaretter skal hæves markant

Det er rystende, at 40 børn og unge begynder at ryge hver dag, mener Folketingskandidat Maja Torp (V)

40 børn og unge i Danmark begynder hver eneste dag at ryge. Derfor skal cigaretpriserne i Danmark hæves markant. 

Det mener Venstres folketingskandidat i Nordjylland, Maja Torp, som også er medlem af Aalborg Byråd. 

Hun er dermed den første V-kandidat til at tale for højere cigaretpriser – og Socialdemokratiet har heller ikke meldt ud, om de mener, cigaretpriserne skal hæves.

- Jeg synes, det er rystende, at der hver dag er 40 børn og unge i Danmark, som begynder at ryge. Vi ved, hvor farligt det er, og vi ved, at prisen betyder rigtig meget for, hvor mange unge der bliver rygere. Derfor skal prisen simpelthen op, hvis det står til mig, siger Maja Torp.

- Cigaret-priser skal ikke være børnevenlige. De skal mindst op på det niveau, den ligger på i vores nabolande som Sverige, Norge og Tyskland. Og for min skyld må den meget gerne hæves markant, siger Maja Torp, der selv er mor til tre teenagere.

- 13.500 dansker dør af rygning hvert eneste år. Og jeg er stolt over, at vi med oplysning gennem mange år har fået unge til ikke at begynde at ryge. Og jeg er tilsvarende utilfreds med vores formåen, når vi kan se, at trenden vender og alt for mange unge begynder at ryge. 

- Jeg vil have at vores unge skal være røgfrie. Og mit mål er, at vi har en røgfri generation i 2030. Det er ambitiøst – men jeg vil meget gerne være ambitiøs på vores børns vegne, siger Maja Torp.

Maja Torp vil nu tage priserne op med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og skatteminister Karsten Lauritzen (V).


Seneste nyt

fra Nordjylland