Prisudvikling i Aalborg overhaler København

De seneste års prisstigninger på ejerlejligheder bliver mindre de kommende år, men prisstigningerne i Aalborg holder højt niveau sammenlignet med landets øvrige storbyer.

Lejlighederne i de danske storbyer har gennem de seneste år indbragt deres ejere store gevinster som følge af flere års markante prisstigninger.

I 2015 steg priserne på landsplan med hele 10,6 procent i forhold til året før, mens priserne i 2016 steg med yderligere 8,2 procent.

I de kommende år vil den seneste periodes betydelige prisudvikling dog blive erstattet af mere moderate årlige prisstigninger. Det viser en ny boligprisprognose, som Nykredit står bag.

I 2018 forventes den årlige prisstigning på landsplan at ligge på 4,8 procent, og i 2019 sagtner prisvæksten atter farten til 3,4 procent.

Så beskeden bliver prisstigningerne dog ikke i Aalborg Kommune, hvor lejlighedsejerne kan se frem til en prisudvikling, der i 2019 – ligesom det var tilfældet i 2016 - kommer til at overgå Københavns.

Det skyldes blandt andet, at Aalborg er i rivende udvikling, lyder det fra Nordjyske Banks områdedirektør i Aalborg, Keld Jakobsen.

- En af årsagerne til, at de procentuelle prisstigninger bliver størst i Aalborg, er, at kvadratmeterprisen i byen på trods af betydelige stigninger gennem flere år stadig er relativt lav. Samtidig er Aalborg en utrolig attraktiv by, hvor der sker rigtig meget, og hvor der er mange spændende ting på tegnebrættet, hvilket alt sammen er med til at drive efterspørgslen op, siger områdedirektør Keld Jakobsen fra Nordjyske Bank.   

Lejlighedsejerne i Aalborg kan se frem til en prisstigning på seks procent i 2018 og 4,1 procent i 2019, mens København ifølge prognosen må nøjes med en stigning på fire procent i 2019.

I Aarhus forventes priserne at stige med tre procent i 2019, mens prisudviklingen bliver mindst positiv i Odense med 2,6 procent, når de fire storbyer sammenlignes.

Priserne på de nordjyske villaer og rækkehuse forventes at stige med 2,6 procent i 2017 og cirka 1,8 procent i både 2018 og 2019.


Seneste nyt

fra Nordjylland