Privat bybus binder Aars sammen

Mandag var der premiere på en helt ny privat bybusrute, der skal bringe folk fra byens yderområder til og fra centrum.

Det var et par tilfredse initiativtagere, der mandag tog med den første bybus. Tidligere kommunaldirektør Keld Jørgensen og formanden for Aars Boligforening Niels Krogh Madsen har i et års tid arbejdet på sagen.

- Det er godt at se, at bussen endelig kører, siger Keld Jørgensen, der mener, det er oplagt, at en by som Aars med 8000 indbyggere skal have en bybus. 

Pensionist Else Carrøe var blandt de første passagerer. Hun bor netop i et af byens yderområder og er himmelhenrykt for den ny mulighed for at komme til byen.

- Jeg kommer nok til at bruge bussen to-tre gange om ugen. Det er dejligt, siger hun. 

Bussen kører om formiddagen en opsamlingsrunde omkring Aars og så ind til centrum. Omkring middagstid går det hjemad igen - ad samme rute. Så passagerne har et par timer til at slå sig løs i centrum.

Ruten er de første tre år finansieret af otte sponsorer fra byen: Cimbrerbilerne, Aars Vand, Aars Elforsyning, Aars Fjernvarme, Aars Handelsstandsforening, Sparekassen Himmerland, byens borgerforening samt Lions Club Aars.

Initiativtagerne regner med flere afgange med tiden og håber, at kommunen vil være med til at finansiere bybussen, når de tre år er gået.


Seneste nyt

fra Nordjylland