Private firmaer skal betale legeplads på Løgstør Skole

På Løgstør Skole har elever og lærere en drøm at få en ny og interaktiv legeplads til 1,5 millioner kroner. Og så mange penge kan skolen ikke få af Vesthimmerlands Kommune.

Fattige skoler
Flere og flere skoler er så fattige, at de vælger at lade private virksomheder sponsorere undervisningsmaterialer og gaver.

Løgstør skole
På Løgstør Skole har elever og lærer en drøm at få en ny og interaktiv legeplads til 1,5 millioner kroner. Og så mange penge kan skolen ikke få af Vesthimmerlands Kommune. Derfor håber skoleleder, Gunnar Villumsen at private fonde og virksomheder vil være med til at betale for den nye legeplads.

Sponsoraftale
I forvejen har skolen allerede en sponsoraftale med den lokale sparekasse om trykning af de materialer eleverne får med hjem.

Penge til andet
- Når vi får budget for skoleåret er stort set alle pengene sat af til undervisning og materialer. Derfor giver sponsoreringen os nogle ekstra penge til at gøre noget for eleverne, altså det der er lidt sjovere, siger Gunnar Villumsen til TV2/Nord.

SF imod
Men sponsorering af de danske folkeskoler falder ikke i god jord hos Pernille Vigsø Bagge, der er nordjyske folketingsmedlem for SF. Hun mener, at Folkeskolerne er en offentlig opgave, og at skoleinspektøren skal lede skolen og ikke bruge tiden på at jagte sponsorer.

- Det kan godt være det i dag kun er brevpapir, men i morgen kan det være noget helt andet. Det er altså et skråplan det her, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland