Private hjælper fattige nordjyder

Kiddie Dall fra Frederikshavn har oprettet facebookgruppen "Alle børn fortjener julegaver" som samler legetøj ind til børn fra fattige familier. Hun har selv doneret alt det legetøj, som hendes to børn ikke længere gider at lege med og hun håber på, at mange nordjyder vil gøre det samme.  

- Jeg føler for de børn der sidder juleaften uden gaver de kan pakke op. Børn der kommer fra familier med færre økonomiske ressourcer end os andre, siger hun til TV2/Nord.

Kiddie Dall er ikke alene. Flere private indsamlinger forsøger at hjælpe familier i den kommende juletid.
Byrådsmedlem Arne B. Schade uddeler sponsorerede købmandsvarer, blandt andet til ensomme ældre. Der er brug for både de etablerede organisationer som Røde Kors, Frelsens Hær og de private indsamlinger.

 - Vi har oplevet en stigende fattigdom gennem de seneste 10 år og det betyder, at der er flere fattige - rigtige fattige - end der har været tidligere. Og det gælder især børnefamilier, siger lektor Morten Ejrnæs fra Instituttet for Sociologi og Socialt arbejde på Aalborg Universitet.

 

- Vi kan ikke løse alle familiens problemer ved at give de her julegaver, men vi kan være med til at gøre juletiden bedre for dem end den ellers ville kunne blive, slutter Kiddie Dall.


Seneste nyt

fra Nordjylland