Professoren med nej-hat vinder pris

Professoren, der anbefaler, at man tager nej-hatten på og fyrer sin coach, vinder formidlingspris. Han underviser og forsker dagligt i psykologi på Aalborg Universitet.

Budskabet om at sige fra og tage nej-hat på er nået bredt ud. Afsenderen af budskabet, psykologiprofessor Svend Brinkmann fra Aalborg Universitet, modtager nu Rosenkjærprisen. Det skriver dr.dk. Den 39-årige prisvinder modtager 50.000 kroner for at have formidlet sin forskning og viden.

- Stor viden og stærke formidlingsmæssige egenskaber er helt centrale forudsætninger for at modtage Rosenkjærprisen, og de krav opfylder Svend Brinkmann. Derudover har han modet til at tale tidsånden midt imod med både psykologisk og filosofisk indsigt. Han er befriende irriterende - vel at mærke uden at det går ud over hans troværdighed, siger kanalchef på P1 og formand for Rosenkjær-komiteen Anders Kinch-Jensen.

Svend Brinkman skrev i 2014 bogen "Stå fast", der gør op med udviklingstrangen i det moderne samfund. Bogen er skrevet som en parodi på selvhjælpsbøger. For det er netop selvhjælpsbøger og samfundets fokus på en konstant udvikling og positiv tænkning, som Svend Brinkmann er så kritisk overfor.

Og hvis man ellers kan lide, hvad man læser og hører fra psykologiprofessoren, så er der gode nyheder. Svend Brinkmann har i forbindelse med prisuddelingen sagt ja til at medvirke i en programserie på P1, hvor han skal formidle sin viden og forskning.


Seneste nyt

fra Nordjylland