Professorer på vej til populær medicinuddannelse

 Professorer på vej til populær medicinuddannelse

Aalborg Universitet har ansat Torben Moos fra Panum Instituttet som professor i Medicin med Industriel Specialisering.

Torben Moos er både læge, forsker, underviser og lærebogsforfatter med erfaringer fra blandt andet Københavns Universitet og medicinalvirksomheden Lundbeck. Også en tysk professor kommer til Aalborg.

Universitetet har haft stor succes med uddannelsen Medicin med Industriel Specialisering, der blev oprettet i 2006. I år er antallet af førsteprioritetsansøgere steget fra 52 til 81.

Nu får studiet sine egne professorer. Dr. med. Torben Moos fra Panum Instituttet, hvor han dels skal forske i medicin og i det centrale nervesystem og dels undervise, og den tyske professor og dr. med. Jens Ellrich, som er neurofysiolog med store erfaringer inden for nerve- og smerteforskning.

- Det er en stor gevinst ikke blot for uddannelsen, men for hele vores sundhedsvidenskabelige område, at vi har kunnet tiltrække Torben Moos og Jens Ellrich til de nye professorater. Deres profiler som forskere passer suverænt ind i den kurs, vi har lagt, og jeg er helt sikker på, at de studerende også vil få stor glæde af, at to så store kapaciteter nu kommer til Aalborg, siger professor og overlæge Egon Toft i en pressemeddelelse.

Både Torben Moos og Jens Ellrich tiltræder deres nye professorater i august 2007.


Seneste nyt

fra Nordjylland