Progeria-Jesper efter et år væk fra TV: Jeg har det godt

Foto: Iben Hedemann

Der er gået et år, hvor man ikke set til den progeria-ramte nordjyde Jesper Sørensen. Men pludseligt dukkede han op på direkte fjernsyn.

Det blev et glædeligt gensyn mellem nordjyske progeria-Jesper og Morten Resen fredag morgen.

Morten Resen havde sidste dag som vært på programmet God Morgen Danmark fredag. Og her overraskede Jesper Sørensen værten. De to er gode venner, og Morten Resen blev meget rørt af overraskelsen.

Jesper Sørensen har holdt sig helt ude af rampelyset i et år, fordi han har været igennem en større hofteoperation. Hans hofte var gledet ud af hofteskålen under en fodboldkamp, hvor bolden ramte uheldigt.

Danskerne kender Jesper Sørensen fra programserien ’Drengen i den gamle krop’ på TV2, hvor man følger ham i en hverdag præget af den sjældne sygdom.

- Jeg synes, jeg har det godt i dag. Der er selvfølgelig stadig lidt, som altid vil være der fra dengang, hvor jeg kom galt afsted, sagde Jesper Sørensen i God Morgen Danmark

Progeria-sygsommen gør det sværere at komme sig over en operation. Sygdommen gør, at kroppen ældes op til otte gange hurtigere end normalt. Så det har været en hård omgang for Jesper Sørensen.

- Jeg lå jo i en sygehusseng i over en uge uden at komme ud af den. Jeg lå konstant og sov og snakkede med læger. Mine muskler var simpelthen forsvundet. Og for mig betyder det jo, at jeg kun kunne stå på jorden i et halvt minut, så kunne jeg ikke mere, fortalte Jesper Sørensen.

Det har været en kedelig omgang, at være indlagt i de 16 dage, så Jesper Sørensen er glad for at være tilbage på Hjørring Produktionsskole, hvor han går på køkken-linjen.

- Det er rigtig godt. Ellers tror jeg godt, jeg kunne være blevet bims, sagde han.

Mennesker, der har progeria, lever sjældent mere end 13 år. Så det er mod alle odds at Jesper Sørensen er blevet voksen. Det fik også Morten Resen til at spørge, om både hoved og krop har det godt.

- Ja, det håber jeg da, lød svaret fra Jesper Sørensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord