Projekt om unges brug af sociale medier vinder pris

Foto: Det Kriminalpræventive Råd

Projektet Dit Liv på Nettet har vundet Den Kriminalpræventive Pris, der torsdag blev overrakt af Justitsminister Søren Pape sammen med en check på 50.000 kroner.

Det er projektet Dit Liv på Nettet, der har vundet en pris fra Det Kriminalpræventive Råd. Med projektet har Aalborg Kommune forsøgt at lære de unge om de sociale spilleregler, der eksisterer, når de unge navigerer på internettet på computer og mobil. 

Prisen blev uddelt ved Den Kriminalpræventive Pris 2017 i Kulturcenter Limfjord i Skive. Det var Justitsminister Søren Pape, der overrakte prisen på baggrund af projektets aktualitet. Med regeringens særlige fokus på digitale sex-krænkelser er Dit Liv på Nettet et vigtigt projekt for at lære de unge at begå sig på nettet:  

- For internettet glemmer ikke, og derfor er det enormt vigtigt, at vores unge kender konsekvensen af de digitale fodspor, som de efterlader. Her spiller projektet Dit Liv på Nettet en væsentlig rolle i de unges digitale dannelse, og derfor er det med stor glæde, at jeg i dag kan overrække Aalborg Kommune Den Kriminalpræventive Pris, sagde justitsministeren i forbindelse med overrækkelsen. 

Læs også Aalborg-projekt om sociale medier er nomineret til pris

Projektet har lært 8000 børn i 2., 4., 6. og 8. klasse om brugen af sociale medier, hvor der ofte kan opstå konflikter og misforståelser. Her har de, ud fra undervisningsmateriale som film, cases, fakta og historier fra det virkelige liv, taget stilling til dilemmaer, som kan opstå, hvis de ikke er opmærksomme. 

Det er Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, der i et samarbejde med Center for Digital Pædagogik har udviklet materialet til brug for både børn og forældre. 

De to andre projekter, der var nominerede til prisen, var Politiets Ungdoms Klub i København og Stop e-hæleri, der kører i Esbjerg Kommune.

Flere nyheder fra TV2 Nord