Protester mod borgmester

Foto: TV2/Nord

De handlende i Hjørring Kommune går nu hårdt til borgmesterens plan om at etablere et Bilka ad bagvejen, selvom miljøministeren har sagt nej.

Det er handelsstandsforeningerne i Hirtshals, Vrå, Sindal, Bindslev, Løkken, Lønstrup og Tårs, der står bag den fælles protestskrivelse til borgmester, Arne Boelt, og byrådet i Hjørring. De er vrede over borgmester, Arne Boelts støtte til et såkaldt Bilkacenter, der formentlig kan gøres lovligt, hvis det nu bliver delt op i to.

- Det koster arbejdspladser og 20 procent af omsætningen hos kommunens købmænd, hvis der kommer et Bilka til Hjørring. Undersøgelser i Danmarks Statistik viser, at et varehus som Bilka skaffer to arbejdspladser, men samtidig mister området tre arbejdspladser, siger Jens Brændgaard, handelschef i Hirtshals.

- Vi får svenske og amerikanske tilstande. Her er al handel er forsvundet fra landområderne, og så ligger der ind imellem et kæmpestort varehus, lyder handelschefens frygt.

SuperBest købmanden i Hirtshals er træt af at vente i årevis på, om der kommer en Bilka eller ej.

- Det værste scenarie er, at jeg må lukke i stedet for at modernisere. Jeg har været klar i flere år til at udvide, men jeg tør ikke, når jeg ikke kender de endelige Bilkaplaner.

Borgmesteren forstår ikke protesterne.

- Der er jo en A-Z i forvejen. Og så skal der være en dagligvarebutik ved siden af. Der er ikke andet i det, så protesten preller fuldstændig af på mig. Det er jeg nødt til at sige.

De mange endagesturister på de nye færger fra Vestnorge må ikke blive fragtet i busser til Aalborg, hvis det står til Arne Boelt

- Det er dem, vi vil have fat i, og vi vil ikke se på, at Dansk Supermarked fragter dem til Aalborg. De skal blive heroppe i Hjørring og Vendsyssel, siger borgmesteren.