Protester mod nybyggeri

Et stort anlagt nybyggeri på havnen i Sæby møder store protester fra borgere. Det kommer til at ødelægge byen, siger de.

Står det til kommunen bliver bygningerne her jævnet med jorden. I stedet skal der laves en helt ny bydel med moderne huse. Ifølge kommunen skal det give byen et løft.

- Der skal være kanaler, der skal være forretninger, der skal være hygge. Det er en klar omstilling, men det skal være med til at give byen et helt nyt liv, siger John Christensen, formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn kommune.

Projektet er endnu kun i offentlig høring. Men står det til flere af borgerne, så kommer det aldrig videre.

- Det er slet, slet ikke noget, som vil gøre gavn for Sæby på nogen områder. Det vil ødelægge de unikke miljø, som er på og omkring Sæby havn, siger Erik Schack, der er formand for Sæby havns beboerforening.

Og Erik Schack er ikke alene om den kritik. Ifølge planerne skal der laves omkring 200 ekstra bådpladser i havnen. Det får dog ikke den lokale sejlklub til at glæde sig over det nye byggeri.

- Det betyder jo, at alt hvad der hedder vinteropbevaring af vores både forsvinder. Der bliver ikke noget tilbage. Og når der så kommer 200 både mere, så bliver det jo helt umuligt, fortæller Erik Back, der er formand for Sæby sejlklub.

Ifølge planerne skal der bygges op mod 100 moderne lejligheder på havnefronten. Ifølge Erik Schck er der allerede mange tomme bygninger på havnen.

- Jeg synes, man skal overveje, om det er måden, man vil ødelægge Sæby havn for evigt. For det gør man, hvis der er tomme bygninger, siger Erik Schack.

- Skal det her blive en realitet, så bliver det med baggrund i, at man på forhånd har solgt eller lejet en række boliger ud, som skal være på stedet, siger John Christensen (Venstre)

Bliver projektet ført ud i livet, skal byggeriet starte i år 2013.

Den 16. April bliver der afholdt møde i manegen i Sæby, hvor det planlagte byggeri skal diskuteres.


Seneste nyt

fra Nordjylland