Provokunstner dømt for overfald på Kunsten-ansatte

Provokationskunstneren Uwe Max Jensen blev idømt 30 dages betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste efter at have overfaldet to ansatte på Kunsten i Aalborg.

Hvad der skulle have været en kunstnerisk happening endte helt galt 16. september 2016.

Her ville den kontroversielle kunstner Uwe Max Jensen, der siden har skiftet navn til Max Andersen, tisse på et spejl i skulpturparken ved Kunsten i forbindelse med et besøg af en verdensberømt italiensk kunstner, som skulle arbejde med spejle. En happening, der vel at mærke ikke var arrangeret i samarbejde med Kunsten.

Situationen udviklede sig, da ansatte på Kunsten forsøgte at standse det noget anderledes kunst-stunt. Det ville Uwe Max Jensen ikke finde sig i, så han tacklede den ene og tog kvælertag på ham. En ansat forsøgte at hjælpe sin kollega, men også han blev overfaldet.

Tre måneder efter hændelsen sigtede Nordjyllands Politi provokunstneren, og torsdag blev sagen behandlet ved Retten i Aalborg. Her blev Uwe Max Jensen dømt for simpel vold, og straffen lyder på 30 dages betinget fængsel med 40 timers samfundstjeneste.

quote - Min klient er glad for, at det er overstået. Det har varet utrolig længe. Han er tilfreds, og nu ser han fremad.

Rasmus Paludan, forsvarer

Anklagemyndigheden gik efter en dom for vold mod en person, der handler i offentlig tjeneste, men det afviste retten. Uwe Max Jensen var desuden tiltalt for blufærdighedskrænkelse, men blev frifundet.

- Min klient er glad for, at det er overstået. Det har varet utrolig længe. Han er tilfreds, og nu ser han fremad, siger forsvarer Rasmus Paludan.

Det er især frifindelsen for blufærdighedskrænkelse, der er vigtig for Uwe Max Jensen.

- Det ville have været forfærdeligt, hvis han var blevet dømt for det, siger forsvareren.

Selvom Uwe Max Jensen selv mener, at han blev angrebet, har han valgt at modtage dommen.

- Han tager det, han har fået, og så ser han fremad, siger Rasmus Paludan.

At sagen nu har nået sin afslutning glæder også Gitte Ørskou, der er direktør ved Kunsten.

- Jeg er glad for, at sagen er afsluttet nu. Det er vigtigt for mig som leder, at mine medarbejdere kan gå trygge på arbejde, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland