Provokunstner nægter at melde sig efter overfald

Uwe Max Jensen, som er anmeldt til politiet for overfald på medarbejdere på Kunsten i Aalborg, nægter at have overfaldet nogen og at melde sig selv.

Provokationskunstneren Uwe Max Jensen er anmeldt til Nordjyllands Politi, som i weekenden opfordrede ham til at melde sig selv efter et overfald på to medarbejdere på Kunsten i Aalborg fredag eftermiddag.

Men politiet skal næppe forvente, at Uwe Max Jensen selv tager kontakt. Det fortæller kunstneren til TV2Nord.

- Jeg har ikke snakket med politiet endnu, nej, og jeg kommer heller ikke til at gøre det, før jeg har talt med min advokat, siger Uwe Max Jensen.

Han mener ikke, at han har overfaldet medarbejderne på Kunsten, som det ellers kan ses på de optagelser, TV2Nord fik lavet under episoden, og han mener heller ikke, at Nordjyllands Politi er interesseret i at komme til bunds i sagen.

- Hvis de vil mig noget, kan de bare ringe. De har mit nummer, siger Uwe Max Jensen, som er kendt for at tegne DF-politiker med sin penis, at lave lort på kunstmuseer og at tisse på diverse ting - sidstnævnte var det, medarbejderne på Kunsten forsøgte at forhindre ham i fredag, og som dermed udløste sammenstødet.

Faktisk mener Uwe Max Jensen, at det er ham, der er blevet udsat for vold, og at medarbejderen var i gang med at stjæle fra ham, da han forsøgte at fjerne det spejl, kunstneren var ved at tisse på.

- Min opfattelse er, at medarbejderen skubber til mig, provokerer og intimiderer, og det er det, jeg reagerer på. Men jeg kan selvfølgelig tage fejl. Det skal jeg ikke afvise. Men jeg overvejer, om tyveriet af mit spejl skal meldes til politiet, siger Uwe Max Jensen, som også gerne så hele optagelsen fra TV2Nord fremlagt for at se minutterne op til overfaldet.

Han siger derudover, at han mener, det er uheldigt for både ham og Kunsten, at det ender i en situation med en politianmeldelse.

TV2Nord har været i kontakt med Nordjyllands Politi, som i øjeblikket ikke ved, hvor sagen om overfaldet er endt, eller om der er en sagsbehandler sat på den.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland