Klaus Riskær Pedersen-kandidat: Psykiatrien er totalt udsultet

Psykiatrien er total udsultet, siger Maria Terese Fog Bartholdy. Hun mener, der skal en radikal holdningsændring til både ved poltikere og i hele samfundet.

Psykiatrien er et omdiskuteret emne under valgkampen - ikke mindst her i Nordjylland.

Nordjylland har nemlig oplevet en række tragiske drab begået af psykisk syge mennesker, der havde prøvet at række ud efter psykiatrisk hjælp.

Spørgsmålet til politikerne er, om psykiatrien skal styrkes efter et valg. Det spurgte vi en række kandidater om, da vi havde valgdebat tirsdag aften. 

- Jeg har selv arbejdet i psykiatrien, og den er fuldstændig udsultet, og det er sket under skiftende regeringer. Det, vi gerne vil have, er fagfælleskaber. Vi skal have de mennesker, der arbejder i branchen til at byde ind, for det er rigtig godt med forskning, men hvis det ikke siver ned gennem rækkerne, og fagfolkene kan bruge det, så er det jo ikke en løsning, siger Maria Terese Fog Bartholdy, folketingskandidat, Klaus Riskær Pedersen i debatten onsdag aften.

Du kan se hele debatten med Maria Terese Fog Bartholdy (Klaus Riskær Pedersen), Marianne Jelved (Radikale Venstre), Flemming Møller Mortensen (Socialdemokratiet), Maja Torp (Venstre) og Susanne Zimmer (Alternativet) herunder. Du kan finde flere debatter med de nordjyske folketingskandidater her. 

Debat fra valgstudiet.

Maria Terese Fog Bartholdy mener samtidig, at man ved at inddrage de ansatte modvirker stress, da de kan få en større indflydelse på arbejdsmetoder og deres egen dagligdag. Det er dog ikke kun de praktiske ting i selve psykiatrien, der skal tages op til overvejelse, hvis det står til hende. 

quote Der skal også en holdningsændring til.

Maria Terese Fog Bartholdy, folketingskandidat

- Der skal også en holdningsændring til. I Danmark er det at være psykisk syg et tabu både blandt arbejdsgivere, men også i samfundet. Det er noget politikere rigtig meget kan hjælpe til med at ændre, siger Maria Terese Fog Bartholdy. 

I debatten onsdag aften diskuterer de nordjyske kandidater også sundhed og børn.


Seneste nyt

fra Nordjylland