Psykiatrisk akuttilbud lukker

[size=3]Folketingspolitikerne har lige besluttet at der skal bruges masser af ekstra penge på bl.a. det psykiske område, alligevel er akuttilbuddet til psykisk syge i Hjørring truet af lukning. Fremover skal psykisk syge med problemer tage til Aalborg. [/size]

Nikolaj Møller er psykisk syg. Når problemerne bliver for store tager han op til Akuttilbuddet Sjællandsgade i Hjørring. Men til nytår er det slut, for så lukker stedet.

-Det går altid ud over de psykisk syge, og de svage i samfundet. Jeg syntes det er de forkerte områder de sparer på, siger førtidspensionist Nikolaj Møller til TV2/NORD.

Akuttilbuddet blev startet i 2009 med penge fra folketingets SATS pulje, og heri var der til driften i 3 år. Selv om Hjørring Kommune gerne vil drive stedet videre efter nytår, kan de ikke finde de knap 3 millioner kroner det vil koste om året.

-Det har jeg det rigtig, rigtig dårlig med, og jeg ser gerne at det forsætter. Hvis der findes en mulighed for at det forsætter, så ser jeg meget positivt på det, siger den socialdemokratiske formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Lilli Damsgaard til TV2/NORD.

Den mulighed kunne være nogle af de 229 millioner kroner som et flertal i Folketinget har vedtaget skal bruges på bl.a. de psykisk syge. Men det siger politikerne nej til. De penge skal bruges på nye tiltag frem for at videreføre gamle tilbud.

-Det kan umiddelbart godt lyde en lille smule mærkeligt, men det er det overhoved ikke. Det man bruger pengene fra SATS puljen til, det er at prøve nye ting af for at vi samlet set kan blive klogere, siger Flemming Møller Mortensen (Soc.dem.), formand for Folketingets Sundhedsudvalg til TV2/NORD.

Den forklaring giver dog ingen mening i Hjørring.

-Jeg kan ikke forstå at de ikke beholder sådan et rart sted som det her. Fordi det er et kæmpe støtte for mig, siger førtidspensionist Nikolaj Møller til TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland