Psykisk syg mand fængslet for knivdrab

58-årig mand stak kvinde ihjel, fordi han mener, hun forgiftede ham og hans familie på sygehuset i Thisted. Men hun har aldrig mødt ham.

Politiet og psykologerne kommer på arbejde, når de skal finde ud af, hvorfor en 58-årig mand i lørdags stak en 45-årig kvinde til døde på en parkeringsplads i Thisted.

Manden kom tirsdag så meget til hægterne, at han kunne fremstilles i et grundlovsforhør i Holstebro. Her erkendte han knivstikkeriet og forklarede det med, at kvinden på sygehuset i Thisted havde serveret kaffe, der var forgiftet med et kræftfremkaldende stof, for ham, hans barn og hans hustru. Hustruen døde senere af kræft.

Men kvinden har aldrig været ansat på sygehuset, og hun reagerede derfor kun med undren, da han et par gange antastede hende og spurgte, om hun var holdt op med at servere giftig kaffe. I lørdags nøjedes han ikke med at spørge. Han trak en kniv og stak hende til døde foran en Fakta-forretning.

Måske bliver det aldrig opklaret, hvorfor han så sig gal netop på Hanne Dahl, der har fire børn, skønner vicepolitikommissær Jes Hvas fra politiet i Holstebro. Drabsmanden er nu indlagt på et psykiatrisk hospital, hvor han skal opholde sig foreløbig frem til 22. januar.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland