Efterlysning: Psykisk ustabil ung mand er forsvundet

Nordjyllands Politi har med hundepatrulje ledt efter 22-årige Nicolaj Kiis hele natten til søndag. Søndag kort efter klokken 11:00 blev han fundet i god behold. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix

Nordjyllands Politi efterlyser en 22-årig mand, der opsøgte en tilfældig adresse i bar overkrop og bare tæer lørdag aften. Siden da er der ingen, der har set ham.

Opdateret klokken 11:15: 

- Den efterlyste fra Strandby ved Frederikshavn er netop blevet fundet i god behold. Vi takker for assistancen fra offentligheden. Detskriver Nordjyllands Politi på deres Twitter profil.

00:59 Luk video

Nordjyllands Politi har siden lørdag aften ledt efter den 22-årige mand, som de beskriver som værende psykisk uligevægtig.

Han forlod en adresse i Strandby nord for Frederikshavn lørdag aften klokken 19:30 og siden er der ingen, der har set ham.

Læs også Psykisk ustabil ung mand er dukket op i god behold

- Det er meget vigtigt, at vi finder ham hurtigst muligt. Han er ikke direkte selvmordstruet, men han har det psykisk dårligt og mener, at nogen er efter ham, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi, Poul Badsberg.

Nordjyllands Politi modtog efterlysningen af ham lørdag aften omkring klokken 19:30 fra en familie, som ikke kender ham.

- Den 22-årige mand havde henvist sig til den tilfældige adresse, og stod i bar overkrop og bare tæer. De kunne ikke føre en fornuftig samtale med ham, og det gjorde beboerne på adressen bekymrede, siger vagtchefen.

Den efterlyste beskrives som:

  • 194 cm høj
  • Muskuløs af bygning
  • Rødt hår og rødt skæg
  • Har ikke meget tøj på - er sidst set i bar overkrop og bare tæer
  • Nicolaj bor på en adresse i Frederikshavn

Vagtchefen oplyser også, at den efterlystes forældre har kontaktet politiet og efterlyst ham. Forældrene fortæller til politiet, at deres søn har det psykisk dårligt, og på det seneste har han fået det værre.

Opfordrer borgere til at kigge efter ham

Nordjyllands Politi har med hundepatrulje ledt efter den efterlyste hele natten. Hjemmeværnet er også i Strandby, og politiet overvejer lige nu, om de skal sætte helikoptere inde.

- Strandby er et stort område at lede i, og lige nu ved vi ikke, hvor vi skal lede. Han kan både være søgt mod skoven og havnen, siger vagtchefen.  

Den 22-årige mand har ingen mobil på sig, og derfor kan Nordjyllands Politi ikke spore ham. Derfor opfordrer de beboere i området til at kigge efter ham.

- Det er meget vigtigt, at folk kigger efter ham. Vi opfordrer alle borgere i Strandby og Frederikshavn til at kigge efter ham i udhuse, have, garager, sommerhuse eller i et tomt hus, siger vagtchefen.

Nordjyllands Politi vurderer ikke, at den efterlyste er farlig for sine omgivelser, men opfordrer til, at man kontakter dem, hvis man ser ham.

Nordjyllands Politi kan kontaktes på 114.

Flere nyheder fra TV2 Nord