Psykologer skal undersøge drabstiltalt far

To psykologer skal vurdere, om drabstiltalt far igen kan deltage i retsmøder, efter han forsøgte selvmord.

Den nordjyske mand, der står tiltalt ved en tysk domstol for at have dræbt sine to døtre under en bilferie i Tyskland, skal undersøges af psykologer, efter han forsøgte at tage livet af sig selv ved at sluge piller.

Danskeren blev fundet bevidstløs i sin seng i cellen i arresten ved halv sekstiden torsdag morgen og blev efterfølgende bragt til en klinik, hvor han indtil mandag vil opholde sig i et sikret afsnit.
Herefter føres manden tilbage til sygeafdelingen i arresten Brandenburg/Havel, hvor to psykologer skal vurdere, om manden igen er klar til at deltage i retsmøderne.

Hvis alt går efter planen, er manden tilbage på anklagebænken torsdag.
Den 40-årige mand har under varetægtsfængslingen været under medicinsk behandling og har tilsyneladende hamstret piller, så han kunne opbygge et lille lager.

- Udleveringen af medicin bliver overvåget, men misbrug kan ikke helt udelukkes, siger en talsmand for de tyske myndigheder.

Under sagen har manden forklaret, at han selv ville begå selvmord sammen med de to døtre. De var bedøvet af sovemiddel, da han stak ild på bilen.

Drabene var kulminationen på en skilsmisse, hvor manden var bange for at miste pigerne til deres mor.

Det var i august sidste år, at de to piger på 9 og 10 år mistede livet. Forinden havde de været med faren på ferie på et indendørs skicenter.
Manden har forklaret i retten, at de tre sammen havde haft en god tur, da tanken om at tage livet af pigerne og dø sammen med dem pludselig slog ned i ham.

Retssagen mod ham kører ved landsretten i Potsdam nær Berlin, og den ventes at slutte ved udgangen af maj.


Seneste nyt

fra Nordjylland