Publikumsrekord hos Nordjyllands Historiske Museum

Foto: Bruno Stagsted

Det er blandt andet de mange krydstogtgæster i Aalborg, der er årsag til det voksende antal af besøgende.

Igen i år kan Nordjyllands Historiske Museum notere en publikumsrekord med en fremgang på knap 10 procent. Det samlede besøgstal for de 14 udstillingssteder når op over 130.000 gæster i 2015 mod knap 120.000 sidste år.

Det er museerne i Aalborg, der kan notere sig for den største fremgang. Lindholm Høje Museet i Nørresundby har haft en stigning på over 4.500 gæster. Det skyldes blandt andet den store mængde krydstogtgæster, der besøgte Aalborg i 2015.

Nordjyllands Historiske Museum arrangerede flere gange i løbet af sommeren vikingemarked på plænen bag Aalborg Hus Slot til ære for de mange amerikanske cruisegæster, der gæstede Aalborg.

- Det må siges at være tilfredsstillinde, og igen i år kan vi konkludere, at når vi tilbyder levendegørelse og spændende arrangementer og rundvisninger, så kommer der flere publikummer, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach.

Aalborg Historiske Museum trækker også op i statistikken - ikke mindst i december, hvor mere end 1200 institutionsbørn har taget imod tilbuddet om at finde nissen på det gamle museum, mens fri entré i julemåneden også har lokket mange til.

Med til de pæne besøgstal hører også åbent-hus arrangementerne på de arkæologiske udgravninger.

- Vi mærker en stigende interesse for den del af vores arbejde – ikke bare når vi inviterer til åbent hus, men også når vi fortæller om fund og udgravninger, fortæller Lars Christian Nørbach.

 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord