Publikumsrekord hos Nordjyllands Historiske Museum

Foto: Bruno Stagsted

Det er blandt andet de mange krydstogtgæster i Aalborg, der er årsag til det voksende antal af besøgende.

Igen i år kan Nordjyllands Historiske Museum notere en publikumsrekord med en fremgang på knap 10 procent. Det samlede besøgstal for de 14 udstillingssteder når op over 130.000 gæster i 2015 mod knap 120.000 sidste år.

Det er museerne i Aalborg, der kan notere sig for den største fremgang. Lindholm Høje Museet i Nørresundby har haft en stigning på over 4.500 gæster. Det skyldes blandt andet den store mængde krydstogtgæster, der besøgte Aalborg i 2015.

Nordjyllands Historiske Museum arrangerede flere gange i løbet af sommeren vikingemarked på plænen bag Aalborg Hus Slot til ære for de mange amerikanske cruisegæster, der gæstede Aalborg.

- Det må siges at være tilfredsstillinde, og igen i år kan vi konkludere, at når vi tilbyder levendegørelse og spændende arrangementer og rundvisninger, så kommer der flere publikummer, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach.

Aalborg Historiske Museum trækker også op i statistikken - ikke mindst i december, hvor mere end 1200 institutionsbørn har taget imod tilbuddet om at finde nissen på det gamle museum, mens fri entré i julemåneden også har lokket mange til.

Med til de pæne besøgstal hører også åbent-hus arrangementerne på de arkæologiske udgravninger.

- Vi mærker en stigende interesse for den del af vores arbejde – ikke bare når vi inviterer til åbent hus, men også når vi fortæller om fund og udgravninger, fortæller Lars Christian Nørbach.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord