Puk Lyng Thomsen udtaget til juniorernes Ryder Cup

Det frederikshavnske stortalent i golf er netop udtaget til at repræsentere Europa ved PING Junior Solheim Cup, som er juniorernes svar på de professionelles Ryder Cup.

I golfens verdens er årets højdepunkt Ryder Cup, hvor et hold fra Europa møder USA i en intens holdkamp. For juniorernes vedkommende hedder samme turnering PING Solheim Cup, og den får i år dansk og nordjysk deltagelse.

17-årige Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavn Golfklub har netop kvalificeret sig direkte efter en kæmpe præstation ved kvalifikationen til Dame EM.

Talentet har været åbenlyst i flere år, og 17-årige Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavn Golfklub har da også en fast kurs på en professionel golf-karriere.

- Det er kæmpe stort for mig at komme med på holdet. Jeg satte udtagelse til holdet som mål for sæsonen, og det var svært at forstå, da det endelig lykkedes, lyder det fra en glad Puk Lyng Thomsen.

Selvom hun stadig er junior, spiller Puk jævnligt op med de fuldtidsprofessionelle. Men selvom hun nu skal repræsentere Europa under Solheim Cup, der afvikles ved St. Leon-Rot Golf Club i Tyskland midt i september, får det hende ikke til at droppe sine studier på Frederikshavn Handelsskole.

- Nej, jeg vil gerne gøre skolen færdig næste sommer, men så skal den også have fuld gas på golfbanerne, siger Puk Lyng Thomsen.

PING Junior Solheim Cup består af 24 matcher mellem de to kontinenter. Seks foursome, seks fourball og 12 single matcher.


Seneste nyt

fra Nordjylland