Puk står over hidtil største udfordring

17-årige Puk Lyng Thomsen er handelsskole elev og et unikt golftalent. Hun skal snart spille med i sin indtil videre største turnering.

Som blot 13-årig vandt Puk Lyng Thomsen DM.

- Der fandt jeg ligesom ud af, at jeg godt kunne blive god til det her. Og så kom jeg på landsholdet, og så har jeg egentlig bare kørt den derefter, siger Puk Lyng Thomsen.

Lige nu er den unge frederikshavner den sjette bedste kvindelige amatørspiller i Europa. Golfen har givet Puk Lyng Thomsen oplevelser fra hele verden. Hun har allerede deltaget i internationale turneringer i Frankrig, Skotland og Canada .

Nu venter hendes hidtil største udfordring, når hun i næste måned skal spille Junior Solheim Cup i Tyskland.

- Det er en rigtig stor turnering. Man har Ryder Cup som er herrernes, og så har man Solheim Cup, som er damernes. Indenfor juniorerne tror jeg ikke, der er en større turnering. Det har jeg stræbet efter hele året nu, så det betyder rigtig meget.

I Junior Solheim Cup spiller de 12 bedste kvindelige golfspillere i Europa mod de 12 bedste fra USA.

- Jeg skal træne meget i det korte spil. Og så skal jeg egentlig bare forberede mig mentalt på turneringen. Det korte spil, det er de lidt kortere slag. Det kan være 40-60 meter. Hvis du slår langt, så slår du måske 200 meter. Så det handler om, hvor præcis jeg kan være i de korte slag. Putning, det er også en del af det korte spil. Det er der, det hele bliver afgjort. Så det skal jeg også træne.

Der er stadig lang vej til toppen for den talentfulde golfspiller. Og det er hun fuldt bevidst om.

- Jeg træner stort set hver dag. Jeg vil sige alt fra 2-4 timer. Jeg kan godt lide at spille golf, for der er altid noget, man kan forbedre.


Seneste nyt

fra Nordjylland