Pumperne på plads: Nu skal tiltet flydedok på højkant igen

Lørdag eftermiddag begynder det komplicerede pumpearbejde, der forhåbentlig skal få den store flydedok i Hirtshals Havn på ret køl igen.

I halvandet døgn har den 82 meter lange og 4000 tons tunge flydedok i Hirtshals Havn ligget med slagside med en norsk fisketrawler i sin bug.

Men lørdag eftermiddag er der langt om længe gode nyheder fra ejeren af flydedokken, Hirtshals Yard. Her er der nemlig blevet sat skub i en kompliceret plan for at dokken på ret køl igen ved at flytte rundt på nogle af de vandmængder, der har fået dokken til at hælde i første omgang. 

- Vi har fået placeret nogle pumper de rigtige steder, så vi kan forhåbentlig snart begynde at pumpe vand ud, siger direktør i Hirtshals Yard, Rasmus Brohus.

- Det er selvsagt en temmelig kompliceret operation, og det går langsomt. Men punkt for punkt går fremad mod at få dokken på ret køl igen, uddyber han.

Uundgåeligt med skader på skib

Dykkere er sendt ind i dokken for at arbejde, og i løbet af de kommende timer vil det altså blive klart, om pumperne er placeret rigtigt, så dokken rejser sig i vandet.

- Det vil tage nogle timer at observere, hvad der sker, og vi kan selvfølgelig stoppe processen, hvis dokken mod forventning skulle gå den forkerte vej, siger Rasmus Brohus. 

Det er endnu for tidligt at sige noget som helst om, hvornår arbejdet vil være afsluttet, eller hvilke skader den norske fisketrawler har fået, mens den har ligget i den hældende dok.

- Vi kan først få et overblik over skaderne, når vi får skibet ud af dokken, men vi ved stadig ikke, hvornår det bliver. Det er uundgåeligt med skader, når et skib på den måde kommer ned at ligge, men hvor slemt det er, ved vi altså ikke endnu, siger Rasmus Brohus fra Hirtshals Yard.

- Men vi ser optimistisk på det, tilføjer han. 

Indslag fra 17. august 2018.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland