Rådmand: De fleste er rigtig gode til at sortere deres affald

Rådmand Lasse Navarro Olsen ser flere løsninger end problemer, når det kommer til de nye affaldsregler i Aalborg Kommune, som har affødt kritik hos borgerne.

Skraldebiler på helåsdæk, der ikke kan komme frem om vinteren, stejle indkørsler og ophobniner af fejlsorteret affald i gaderne har givet problemer for både borgere og skraldemænd i Aalborg Kommune de seneste måneder.

Problemer, der er opstået, efter Aalborg Kommune i oktober sidste år indførte nye regler for skrald i hele kommunen. Reglerne betyder blandt andet, at skraldet kun bliver afhentet hver anden uge, og at husstandene har fået større ansvar for at sortere deres affald, inden det bliver afhentet. 

Men for rådmand i Aalborg Kommunes Miljø- og Energiforvaltning, Lasse Navarro Olsen, ligger løsningerne lige for. Han var tirsdag aften i studiet hos TV2 Nord for at svare på den kritik, borgerne har rettet mod den nye affaldsordning.

- Langt de fleste borgere er rigtig gode til at sortere deres affald. Og det er ikke rigtigt, at der går flere uger, før affaldet bliver hentet, hvis det ikke er sorteret rigtigt. I midtbyen vil der højst gå en uge eller ni dage. Længere tid går der altså ikke, siger Lasse Navarro Olsen som svar til de borgere, der har oplevet at skulle vente op til en måned på at få hentet deres skrald.

Nedgravede containere på vej

En problematik, der i Aalborg har resulteret i containere, der bliver efterladt på fortove og pladser.

- Vi har ikke nogen hjemmel til at anvise, at containere skal stå et bestemt sted. Det, vi kan, og det, jeg synes, vi skal gøre, er på kort sigt at prøve at se på, hvilke containere der bliver ikke brugt. Så kan vi sætte en seddel på dem med besked om, at hvis den ikke er kørt væk fra fortov, eller hvor den nu står, inden en bestemt dato, så kommer vi og fjerner den, siger Lasse Navarro Olsen. 

Han påpeger også, at Aalborg Renovation kun én gang denne vinter har måttet aflyse en afhenting, fordi skraldebilen ikke kunne komme frem på sine helårsdæk. Derfor er det ikke en del af kommunens overvejelser at sætte vinterdæk på bilerne. 

Og problemet med de mange containere i gadebilledet vil være en sagablot i løbet af få år, siger rådmanden.

- På længere sigt er løsningen, at vi får lavet nedgravede containere. Det vil tage noget tid, før vi er der, men vi begynder på det i år. 


Seneste nyt

fra Nordjylland