Rådmand forsvarer restaurant-konstruktion i Musikkens Hus: - Der er et udbud på vej

Musikkens Hus besluttede i 2016 at sende Musikkens Spisehus i udbud, men det skal først ske i løbet af 2018, og det er helt inden for reglerne, lyder det fra rådmanden på området.

At det er et datterselskab under Fonden Musikkens Hus, der forpagter Musikkens Spisehus, møder idag kritik fra både en kommualforsker og en Aalborg-restauratør. Restauratøren mener og forskeren vurderer, at det er konkurrenceforvridende og i strid med udbudsreglerne, at man ikke har gjort mere for at bortforpagte kulturhusets restaurant til privat side.

Musikkens Hus selv forsvarer konstruktionen som de, af deres advokater, har vurderet som fuldt ud lovlig, og nu bakker rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune Mads Duedahl (V) op om Musikkens Hus og konstruktionen der lader Musikkens Spisehus være på halvoffentlige hænder.

I et interview med TV2 Nord søndag aften, siger han, at han godt kan forstå, hvis folk undrer sig over konstruktionen, men samtidig vurderer Aalborg Kommune, der er tilsynsmyndighed, at det er inden for rammerne.

- Musikkens Hus' bestyrelse sagde tilbage i 2016, at restauranten skal i udbud, og det kommer til at ske i 2018, og dermed overholder man også det, vi skrev i et brev til Musikkens Hus i 2015, siger han.

I 2015 skrev Aalborg Kommune, at Musikkens Hus skulle bortforpagte eller løbende undersøge mulighederne for at bortforpagte restauranten til en privat udbyder. Man valgte så at etablere datterselskabet til at drive restauranten og året efter besluttede man sig så for, at den skulle i udbud - men først i 2018.

- Man kan spørge sig selv, om det er lang tid eller kort tid at vente et par år på, at den kommer i udbud. Det kunne måske være gjort hurtigere, men vi har vurderet, at det har været inden for skiven og inden for de gældende regler, og det er det vigtigste, siger Mads Duedahl.

- Vi kan ikke sige til vores kulturinstitutioner, at de år efter år, igen og igen skal have udbud, som koster masser af ressourcer. Vi bliver nødt til at finde en løsning, som passer alle, og vi har vurderet, at det er inden for skiven at sige, at man hvert år skal vurdere om der kan foretages et udbud, det sagde man fra bestyrelsen side i 2018, at det kan der, og det kan man så godt vente et par år med at gennemføre.

Mads Duedahl sad indtil årsskiftet selv i bestyrelsen for Musikkens hus, og adspurgt om han synes bestyrelsen har gjort sig umage nok med at finde en forpagter, lyder svaret:

- Ja, det synes jeg, vi har og jeg synes, der er to ting, vi har gjort rigtigt. Det her med datterselsskabet, det er ikke noget man har gjort for at snyde nogen. Man har lavet datterselskabet for at sikre at der ikke går penge fra den kommunale kasse og ind i restaurationen, og det bruger man datterselskabet til at sikre, lyder det fra Mads Duedahl.

- Derudover træffer man allerede i 2016 en beslutning om at man vil lave et udbud, når man kommer til 2018, så vi har sikret alle, at det ikke er et datterselskab vi vil bruge til at lave noget snyd eller andet med. Der er tale om et rent og klart udbud her, så jeg synes faktisk vi har gjort det, man kunne forvente.

Hele interviewet med Mads Duedahl kan du se i toppen af denne artikel. Herunder kan du høre mere om den kritik, der er blevet fremført om konstruktionen.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland