Rådmand melder sig i kapløbet om formandspost i Aalborg

Rådmanden for sundhed og kultur i Aalborg Kommune, Mads Duedahl, melder sig nu på banen for at overtage posten som politisk leder for Venstre i Aalborg.

Mandag aften melddelte Tina French Nielsen (V) på sin Facebook, at hun fremover ikke længere vil fungere som politisk leder for Venstre i Aalborg Kommune. Derfor er der nu lagt op til et formandsskifte i Venstre-gruppen i Aalborg, og den første kandidat har allerede meldt sig på banen.

- Det hverv, vil jeg gerne påtage mig. Jeg vil gerne være med til at sætte en retning fremadrettet for Venstre, så vi kan sikre, at vi kommer godt ud på den anden side af det næste kommunalvalg, siger Mads Duedahl (V), rådmand for sundheds- og kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Selvom Mads Duedahl er den eneste kandidat, der endnu har meldt sig som mulig arvtager på lederposten, er han ikke kåret som partiets spidskandidat. 

- Lige nu står vi ikke med en åbenlys kandidat, men vi har da nogen, som vi gerne vil tale med, siger Hanne Fjelsø Greve, formand for Venstres kommuneforening i Aalborg, til TV2 Nord.

Tina French Nielsen besluttede efter nytår at trække sig som spidskandidat efter nu to gange at have tabt valgkampen om Aalborg Kommunes mest indflydelsesrige post, nemlig borgmesterstolen, til Socialdemokratiets Thomas Kastrup-Larsen.

Venstre i Aalborg har længe været presset af Socialdemokraterne, der med 17 mandater sidder solidt på byrådet. Derfor er hverken posten som politisk leder eller positionen som borgmesterkandidat særligt populære stillinger.


Seneste nyt

fra Nordjylland