Rådmand om P-problemer: Folk skal vænne sig til at pladserne ligger et andet sted

02:32

Der er kommet flere P-pladser i Aalborg, men de er ikke så centrale, som de var engang, og det skal borgerne vænne sig til, siger by- og landsskabsrådmand Hans Henrik Henriksen.

Det har intet på sig, når borgere og forretningsdrivende i Aalborgs midtby beklager sig over parkeringssituationen i byen.

Det er det centrale budskab i by- og landsskabsrådmand Hans Henrik Henriksens (Soc.dem.) svar på tiltale efter TV2 Nord i aftenens udgave af Nordjylland LIVE kunne fortælle, at mange borgere og erhvervsdrivende er svært utilfredse med antallet og placeringen af parkeringspladserne i byen. 

Læs også Aalborgensere sabler byens parkeringsforhold ned: Elendige og katastrofale

For der er nemlig kommet hele 700 flere P-pladser til midtbyen siden 2010. De ligger bare ikke midt i midtbyen.

- Jeg tror folk skal vænne sig til, at parkeringspladserne ligger et andet sted end de har gjort tidligere. Vi har samlet det i nogle større parkeringshuse, og det er også den strategi vi forfølger fremadrettet: At de store parkeringshuse ligger i randen af midtbyen, og så fredeliggør vi den centrale del af midtbyen, siger rådmanden, der forvalter en transformation af Aalborg, der betyder flere grønne områder og færre parkeringspladser i det inderste Aalborg.

- Det er det, der bliver efterspurgt, siger rådmanden med henvisning til de rekreative områder, inden han fortsætter:

- Nu lægger vi det faktisk ud til debat. Vi starter en seks uger lang debat hvor vi spørger borgerne, hvilken midtby man kunne tænke sig fremadrettet. Er det den rekreative by, som er fredeligjort, eller er der nogen ting, vi skal gøre anderledes?

Indehaver af Paradis Is i Algade fortæller i aftenens indslag, at han har oplevet en omsætningsnedgang i butikken, mens hans butik i Aalborg Storcenter oplever en øget omsætning. Groft sagt oplever han altså, at kunderne vælger midtbyen fra og City Syd til - på grund af parkeringsforholdene.

- Den centrale del af Aalborg har meget karakter af at være et oplevelsescenter hvor man både kan hygge og handle. Det er også det de forretningsdrivende, jeg taler med, oplever. Eksemplet med Paradis Is, skal jeg jo beklage. Vi har gravet rigtig meget i Algade og Vingårdsgade, så hvis du spurgte vinhandleren oppe i Vingårdsgade, så har han også oplevet en omsætningsnedgang. Så vi bygger byen om, men det bliver rigtig godt, når vi engang er færdige, siger Hans Henrik Henriksen.

Flere nyheder fra TV2 Nord