Rådmand om populær ungdomsklub: - De har haft et helt særligt tilbud

Gug Ungdomsklub er en succes, men det er også et tilbud, der har flere ressourcer end alle andre tilbud i Aalborg Kommune. Og man skal ikke sætte næsen op efter at det fortsætter uændret.

Ungdomsklubben på Gug Skole er populær. Rigtig populær.

46 procent af børnene fra Gug Skoles 7.-9. klasser benytter klubben, og det er en succes der står i skærende kontrast til tallene på landsplan, der viser at kun 16 procent i aldersgruppen benytter de lokale ungdomsklubber. Alligevel er ungdomsklubben nu truet af lukning.

En gennemgang af de forskellige klubtilbud i Aalborg Kommune lavet på bestilling fra skoleforvaltningen viser nemlig, at der er tre tilbud i Gug-området mens andre områder kun har et tilbud - eller slet ingen. Og det kan ikke gå.

- Vi kan se, at der er en stor uensartethed, og som politikere skal vi jo sørge for, at der er et ens serviceniveau i hele kommunen, siger skolerådmand Tina French Nielsen (Venstre).

- Jeg er rigtig glad for, at de i Gug har været glade for deres tilbud, men vi må også sige, at de har haft et helt særligt tilbud med en rigtig høj normering i forhold til de andre klubber og tilbud vi har i kommunen.

Det kan med andre ord ikke gå, at de har det så godt som de her det i Gug Ungdomsklub - på trods af den succes, det her medført, og skoleforvaltningens indstilling er derfor, at de unge kan benytte de tilbud der er ved Gug Kirke eller ungdomsklubben i Visse.

- Nu skal UngAalborg (Aalborg Ungdomsskole red.) ind og se på, hvordan det kan skrues sammen fremadrettet, og jeg vil da godt komme med et politisk gæt på, at man staidg vil have et tilbud på Gug Skole, men jeg må sige, at et tilbud på niveau med det de har i dag, skal man man nok ikke sætte næsen op efter, siger rådmanden.

I analysen af fritidsområdet betegnes Gug Ungdomsklub som en succes, og det er blandt andet fordi de ansatte pædagoger i klubber er tilknyttet undervisningen på Gug Skole. Om et nyt tilbud på Gug Skole vil have samme konstellation tør rådmanden ikke gætte på.

- Det vil tiden vise. Det der er vigtigt er at vi har nogle tilbud rundt om i vores kommune, som de gerne vil besøge, og der må vi sige at UngAalborg er fantastiske. Det ser jeg også med mine egne børn. Jeg forestiller mig, at man skal have en drøftelse af, hvad vi kan tilbyde i området omkring Gug, hvad kan vi tilbyde på Gug Skole - også efter den høring, der er igang nu, siger rådmanden, der understreger, at der er tale om en høring, og at der ikke er truffet nogle beslutninger endnu. Samtidig roser hun de unge mennesker fra Gug for at arbejde demokratisk på at redde deres ungdomsklub.

Indslaget fra Gug Ungdomsklub kan ses herunder: 

Den populære ungdomsklub i Aalborg-forstaden Gug er truet. Ikke fordi, der mangler børn - tværtimod er klubben en succes. Alligevel foreslår Skoleforvaltningen at lukke tilbuddet.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland