Racediskrimination er stadig et problem

Hver tredje medborger af anden etnisk herkomst oplever at blive diskrimineret. Derfor havde Rådet for etniske Minoriteter torsdag eftermiddag indkaldt til nytårsmøde i Aalborg.

Selv om vi skriver 2012, er der stadig borgere i Danmark, der oplever at blive diskrimineret.

- Man oplever, at man ikke tilhører fællesskabet på grund af kategorier som etnicitet. Dermed bliver man ekskluderet fra fællesskabet og dermed også fra at kunne bidrage som medborger til fællesskabet, siger Ayse Kosar, medlem af Rådet for Etnisk Minoriteter til TV2/NORD.
 
Det er ulovligt at diskriminere borgere på grund af race. Bliver man udsat for det, kan man klage til Ligebehandlingsnævnet. Det er bare ikke ret mange, der gør.
 
- Vi tror, at det handler om ukendskab til muligheden for at klage. Derfor vil vi gerne i dialog med de organisationer, som er i tættere kontakt med de etniske grupper, siger chefen for sekretariatet for Ligebehandlingsnævnet Erling Brandstrup ,til TV2/NORD.
 
- Nogle gange er det svært at klage over, at man bliver sorteret fra, f.eks. i jobansøgningen. Det er også svært, når man ikke kan få de nødvendige redskaber til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er mere kompliceret end som så, Siger Nuuradiin Hussein, formand for Aalborg Integrationsråd til TV2/NORD.
 
Selv om det kan være svært at bevise, at man er blevet diskrimineret, opfordre Rådet for Etniske Minoriteter alligevel til, at man klager, f.eks. hvis man på grund af race er blevet afvist af en dørmand i nattelivet. 
 
- Det kan godt være et problem at dokumentere, at man er blevet forskelsbehandlet, men man kan bruge forskellige beviser. Man kan bruge optagelser fra mobiltelefonen, det være sig lyd- eller videoklip. Det kan nævnet godt tage ind i sagsbehandlingen - det er et godt bevis, siger chefen for sekretariatet for Ligebehandlingsnævnet Erling Brandstrup til TV2/NORD


Seneste nyt

fra Nordjylland