Racer fra Uni

Studerende fra Aalborg Universitet udvikler racerbil til konkurrence på Silverstone.

Racerholdet Unicorn, der består af studerende på Aalborg Universitet har i fællesskab designet, konstrueret og bygget en fuldblods racerbil.

Bilen er bygget til at konkurrere i Fomula Student klassen, for små hurtige racerbiler med benzinmotor.

Netop nu er bilen ved at blive pakket, inden holdet tager til England tirsdag aften, for at deltage i et internationalt Formula Student event.

Med 110 deltagende hold, der tale om en stor konkurrence, som bliver afholdt på Silverstone. Holdmedlem Christian Merrild udtaler:

- Vi er meget spændte på at komme afsted, og se resultatet af vores arbejde. Det har været meget lærerigt, og spændende at sammenarbejde om et så kompliceret projekt, med fart på, siger Christian Merrild, som er et af holdmedlemmer.

Konkurrencen er mere end bare et racerløb. Det er en ingeniørdyst hvor, design, forretningsplan, brændstoføkonomi og køreegenskaber vurderes.

Det er femte gang Universitet deltager, denne gang med bilen G5. Bilen vejer 210 kg, og med en kraftig Honda 600 cm3 motor, kommer der fart på.
Bilen accelererer fra 0 til 100 på ca. 4 sekunder. Imens sender den konstant data til pitten, således bilens tilstand hele tiden overvåges. Den nye bil rummer mange nye komponenter, og er vægt optimeret således den er 30 kg lettere end den tidligere.
Det er bla. opnået ved at erstatte mere stål med kulfiber.

Holdet fra Aalborg Universitet har arbejdet med projektet i to år.


Seneste nyt

fra Nordjylland